Pandemi bahanesiyle ayet-hadis tahammülsüzlüğü!

Erzurum’da cuma hürmetine halka üzerinde ayet ve hadislerin yazılı olduğu kartlardan dağıtan iki genç kıza pandemi tedbirlerine uymadığı için para cezası kesildi.

Pandemi bahanesiyle ayet-hadis tahammülsüzlüğü!
19 Haz 2020 23:09:22

Bugün Erzurum’da cuma günü olması sebebiyle halka ayet-hadis kartı dağıtmak isteyen 2 genç kıza para cezası kesildi.

Tüm yıl boyunca her cuma ayet-hadis kartı dağıtan üniversiteli iki genç kız, normalleşme sürecinin başlamasıyla bu cuma da ayet-hadis dağıtmak istedi. 

İddiaya göre gençlerin ayet-hadis dağıttığını gören sivil polisler yanlarına gelerek eldivensiz dağıttıkları için pandemi yüzünden yaptıklarının suç olduğunu söyleyerek 3.500 TL para cezası yazacaklarını bildirdi. Gençler, bu tarz bir yasak olduğunu daha önce hiç duymadıklarını ve kendilerine de herhangi bir uyarı yapılmadığını dile getirerek itiraz etti. 

Gençlerin itiraz etmesi üzerine geri dönüş yapan polis “Tamam. O zaman 900 TL yazacağız. Çünkü üstlerimiz sizi kamerada görmüş, bizi arayarak onları alın ve para cezası kesin, dediler” açıklamasında bulundu. 

Virüsün en şiddetli olduğu zamanlarda bile dolmuş, seyyar satıcı, dilenci vb.ile eldivensiz temasların olmasına rağmen normalleşme sürecinde sadece ayet-hadis kartı dağıtan gençlere keyfi para cezası kesilmesi derin din düşmanı komitenin ayet ve hadislere olan tahammülsüzlüğünü bir kez daha gözler önüne sermektedir. 

Daha öncesinde de Ramazan ayı ile ilgili brandalara para cezaları kesilmiş ve Adana’da teravih namazı kılmak isteyen birkaç vatandaş acımasızca darp edilmişti.

Bugün yaşanan olayda dikkat çeken bir başka nokta ise arkadaşlarını görüp yanlarına gelen 3. bir gence de kart dağıtmadığı halde 900 TL para cezası kesilmesi oldu.



0 Yorum

Yorum Yaz