“PKK'ya doğrudan silah veriyoruz“

Obama'nın İslam Devleti ile Küresel Mücadele Özel Temsilcisi John Allen, ABD'nin Bağdat üzerinden değil, doğrudan silah gönderdiğini söyledi.

“PKK'ya doğrudan silah veriyoruz“
06 Mar 2015 13:25:11

Obama'nın İslam Devleti ile Küresel Mücadele Özel Temsilcisi John Allen, ABD'nin Bağdat üzerinden değil, doğrudan silah gönderdiğini söyledi. 

John Allen, Irak’taki Kürdistan Bölgesi’ne doğrudan silah göndermeye başladıklarını açıkladı. Silah ve cephane taşıyan kargo uçaklarının, direkt Erbil'e indiği belirtiliyor.

John Allen, Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi’nde düzenlenen, "İslam Devleti’ne karşı yürütülen savaşın geleceği" adlı panelde konuştu.

Allen, bir soru üzerine ise ABD’nin ilk kez Kürdistan Bölgesi’ne Bağdat üzerinden değil, doğrudan silah gönderdiğini söyledi. John Allen, silah ve cephane taşıyan kargo uçaklarının, direkt Uluslararası Erbil Havalimanı’na indiği bilgisini verdi.

Obama’nın özel temsilcisi, Merkezi Irak Hükümeti’nin onayıyla askeri destekte bulunduklarını ve Irak’ın tek parça olarak varlığını devam ettirmesini istediklerini kaydetti.

TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELER

Öte yandan, John Allen, Türk yetkililer ile koalisyon konusunda dostane ve zengin görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Göreve başladığından bu yana Türk yetkililer ile bu yönde yaptıkları görüşmelerin “yapıcı” olduğunu kaydeden Allen, "Türkiye’nin koalisyona dahiliyeti gelişmeye devam ediyor ve gelecek ile ilgili hala görüşmemiz gereken birkaç mesele var” dedi.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, İslam Devleti’ne karşı Türkiye’nin ABD ile daha fazla işbirliği yapması konusunda iyimser olmadığını dile getirmişti.

Geçtiğimiz hafta Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde düzenlenen oturumda konuşan Clapper, Türkiye'nin farklı öncelikleri ve çıkarları olduğunu düşündüğünü ifade etmişti. 



0 Yorum

Yorum Yaz