Polis, Furkan Gönüllülerini Saatlerce Spor Salonunda Alıkoymuş!

Furkan Gönüllüleri geçen perşembe günü yaşadığı polis vahşetiyle gündeme gelmişti. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu birçok kişiye, basın açıklaması yaptırmamak için ağır şiddet uygulayan emniyet mensuplarının, vatandaşları saatlerce bir spor salonunda alıkoyduğu ortaya çıktı.

Polis, Furkan Gönüllülerini Saatlerce Spor Salonunda Alıkoymuş!
13 Eyl 2020 20:18:20

Önce Hapsettiler Sonra Şikayetçi Olmalarını Engellediler!

Furkan Vakfı Gönüllülerinin geçen hafta Hatay Erzin'de yaşadığı birçok usulsüzlük gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Gönüllülerin avukatlarından gelen bilgilere göre, Erzin Polis'i, hukuksuzlukta haddi epeyce aştı.

Basın açıklaması yapmak isteyen vatandaşlara önce izin veren ardından haklarını kısıtlayarak açıklama yaptırmamak için TOMA, biber gazı ve plastik mermi ile ağır müdahalede bulunan polis, darp ettiği 9'u kadın, 80 vatandaşı Erzin Spor Salonu'na götürerek saatlerce hapsetti.

Yakalama tutanağı bulunmayan vatandaşların keyfi olarak hürriyetlerini kısıtlayan emniyet mensupları, işledikleri bu suçun kayıtlara geçmemesi adına 80 gönüllüden yalnızca 11'inin ifadesini alarak diğerlerini salıverdi.

Yapılan zulüm üzerine hak arayışını sürdüreceklerini belirten gönüllüler, aldıkları darp raporlarıyla gerekli mercilere başvurarak hukuki işlemleri başlattıklarını ifade etti.




0 Yorum

Yorum Yaz