Polis şiddeti, AKP kulislerini karıştırdı! Vekillerden Erdoğan'a tepki

Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında Furkan Vakfı mensuplarına uygulanan polis şiddetinin AK Parti içerisinde kargaşaya neden olduğunu yazdı.

Polis şiddeti, AKP kulislerini karıştırdı! Vekillerden Erdoğan'a tepki
24 Mar 2022 13:42:20

Gazeteci yazar Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında  Furkan Vakfı üyelerinin Adana’daki eylemine saldıran polis müdahalesini ve göstericileri coplayarak biber gazı ve plastik mermi sıkma olayını ele aldı. Tepki çeken durumun AK Parti içerisinde de kargaşaya neden olduğunu yazan Ataklı, Erdoğan'ın sessizliğine dikkat çekti. 

AK PARTİLİ İSİMLER DE TEPKİLİ 

"Görünen o ki bu dayak olayı, pek çok AKP’li Furkancılardan nefret etse bile parti içinde tepki görüyor." yazan Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, "Sanıyorum Furkancılara gereken dersin verilmesi talimatı saraydan gitti. Tabii bu kadar “Acımasızca dövün, çarşaflıları yerlerde sürükleyin” dendi mi bilemiyorum ama sanmıyorum da. Erdoğan galiba şu sıra tepkileri izliyor. AKP’liler “Tamam, bu Kuytul çok tehlikeli biri, ama sonuçta kamuoyu ilk kez çarşaflı, türbanlı kadınların yerlere yatırılarak coplandığını gördü, bunu kendi tabanımıza anlatmamız çok zor” diyor. Erdoğan’ın  henüz  konuşmaması parti içindeki bu çalkantıyı daha da artırıyor." yazdı.

İşte,  gazeteci yazar Can Ataklı'nın o yazısı:

Furkancılar olayı sarayı zora sokuyor

Furkancılara yönelik polis şiddeti AKP içinde de tartışmalara neden oldu.

AKP genel başkanı biraz rahatsız biliyorsunuz bu nedenle dün grup toplantısına katılmadı.

Ben bu yazıyı yazdığım saate kadar da konuşmamıştı.

Bu nedenle Erdoğan’ın bu konudaki fikrini bilemiyoruz.

Gerçi Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bu kadar orantısız güç kullanılmamalıydı” falan gibi sözler söyledi ama bunların geçerliliği yok, bakalım Erdoğan ne diyecek?

Sanıyorum Furkancılara gereken dersin verilmesi talimatı saraydan gitti. Tabii bu kadar “Acımasızca dövün, çarşaflıları yerlerde sürükleyin” dendi mi bilemiyorum ama sanmıyorum da.

Erdoğan galiba şu sıra tepkileri izliyor.

Görünen o ki bu dayak olayı, pek çok AKP’li Furkancılardan nefret etse bile parti içinde tepki görüyor.

AKP’liler “Tamam, bu Kuytul çok tehlikeli biri, ama sonuçta kamuoyu ilk kez çarşaflı, türbanlı kadınların yerlere yatırılarak coplandığını gördü, bunu kendi tabanımıza anlatmamız çok zor” diyor



0 Yorum

Yorum Yaz