Polis Şiddetinden Kaçan Vatandaş, "Görev Yaptırmamak İçin Direnmek"ten Suçlanıyor!

Polis şiddetine maruz kalmamak için kaçarken karşısına çıkan emniyet görevlisinin attığı tekmeyle yere düşen vatandaş, düşerken tutunduğu el arabasına takılan polisin, düşüp yaralanmasına sebep olmuştu.

Polis Şiddetinden Kaçan Vatandaş, "Görev Yaptırmamak İçin Direnmek"ten Suçlanıyor!
03 Ara 2020 09:55:50

Hakkında; "Görev yaptırmamak için direnme" iddiasıyla soruşturma başlatılan vatandaş, daha önce gerçekleşen duruşmasının ertelenmesinin ardından, bugün görülecek olan mahkemede yeniden hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Şahit Olduğu hukuksuzluğu kaydetmek isterken mağdur oldu!

Geçen yıl Aralık ayında Adana'da, Furkan Vakfı Gönüllülerine karşı polisin gerçekleştirdiği hukuksuz müdahaleye şahit olan A.T. adlı vatandaş, olayları görüntülemek isterken emniyet memurları tarafından fark edilince engellenmek istedi.

Kendisini kovalayan polisten kaçarken yaralanan A.T. hakkında "Polise görevini yaptırmamak" suçlamasıyla başlatılan mahkemenin 2'nci duruşması bugün Adana 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

"Kalp hastasıyım, polis bana vuracak sandım"

Herhangi bir vakıf yahut dernekle alakasının olmadığını, yalnızca olay yerinden geçerken görüntü almak istediğini belirten vatandaş: "Polis üzerime doğru gelince korktum, önce geriye doğru yürümeye başladım, kovaladığını görünce bana vuracağını sandım ve ara sokağa girip kaçmaya başladım, karşıma çıkan başka bir polis koşarken ayağıma tekme attı ve beni yere düşürdü.

Kalp hastası olduğum için düşerken bir şeylerden destek almak istedim, bir demire tutundum ve devrildi. O esnada beni kovalayan polis de el arabasına takılıp düşmüş. Ben tutunduğum şeyin ne olduğunu dahi bilmiyordum. Hakkımda "Polise görevini yaptırmamak"tan suç duyurusunda bulunmuşlar. Benden şikayetçi olan polis memurunu ben yaralamadım, kendisi bana iftira attığı için ondan da, bana çelme takarak düşüren polisten de şikayetçiyim" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz