Polis Şiddetini Eleştiren Adana Barosu, Namaz Saldırısını Unuttu(!)

Artan polis şiddetine dair sağduyu çağrısı yapan Adana Borusu'nun, tüm şiddet örneklerine yer vermesine rağmen Adana’da acımasızca darp edilen Furkan Gönüllülerine yer vermemesi tepki çekti.

Polis Şiddetini Eleştiren Adana Barosu, Namaz Saldırısını Unuttu(!)
27 Mayıs 2020 14:03:42

Kolluk kuvvetlerinin artan hukuksuz müdahalelerini kınayan Adana Borusu, Adana’da namaz kılmak isteyen Furkan Gönüllülerinin darp edildiği olaya değinmedi.

Suriyeli gencin vurulması, Ankara’da yaşanan bekçi şiddeti, Adana’da namaz kılmak isteyenlerin darp edilmesi, Çorlu’da içinde çocukların da olduğu 18-19 kişinin coplarla darp edilmesi, Kadıköy’de kuryeye saldırılması, Zeytinburnu’nda çocukların darp edilmesi gibi ard arda yaşanan olaylar dikkat çekmeye başladı ve kolluk kuvvetlerinin kendilerine verilen yetkiyi aşmaları yurt genelinde tepkiyle karşılandı.

Yapılan müdahalelerdeki hukuksuzlukları dile getiren ve kınama metni yayınlayan Adana Barosu yaşanan olayları tek tek örnek vererek “Mevcut yasamız ve hukuk devleti kuralları, yurttaşa ve şüpheliye karşı polisin nasıl davranacağını belirlemiştir. Kolluk güçlerinin bu hukuk ve çağ dışı uygulamaları, hiçbir ülkede kabul edilemez.” açıklamasında bulundu.

Tüm şiddet olaylarına yer veren Adana Borusu'nun, kendi şehrinde namaz kılmak isterken darp edilen Furkan Gönüllülerine yer vermemesi dikkatleri çekti.

Sosyal medya kullanıcıları, Adana'da sosyal mesafeye uyarak namaz kılmak isteyen 8-10 kişinin darp edilmesiyle başlayan olaylarda 47 kişinin gözaltına alınması, olaya dair videolar ve röportajlarda vatandaşlara karşı polisin muamelesinin, Adana Barosunun görmezden gelmemesi gereken bir durum olduğuna değindi.

Sosyal medya kullanıcılarından gelen tepkilerden bazıları şöyle:











0 Yorum

Yorum Yaz