POMEM başvuruları başladı! 8 bin polis alınacak

8 bin polis adayı alımı için Polis Akademisi Başkanlığına başvurular başladı. Ön başvurular, 21 Aralık'a kadar Polis Akademisinin internet sitesinden e-Devlet şifresiyle yapılacak. İşte detaylar...

POMEM başvuruları başladı! 8 bin polis alınacak
08 Ara 2020 18:14:57

Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesinden, 27. dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) alınacak lisans mezunu 5 bin 440 erkek, 960 kadın, ön lisans mezunu 1360 erkek, 240 kadın olmak üzere 8 bin polis adayına ilişkin duyuru yayımlandı.

ÖN BAŞVURULAR 21 ARALIK'A KADAR SÜRECEK

Duyuruya göre, ön başvurular, sınav başvuru ücretini yatırdıktan sonra, 8-21 Aralık'ta Akademinin "https://pa.edu.tr" internet sitesinden e-Devlet şifresiyle yapılacak.  

POMEM BAŞVURU KILAVUZU

Şahsen başvuru-evrak teslimi ile aday değerlendirme ve seçme sınav tarihleri, daha sonra Akademinin internet sitesinden ilan edilecek.

27. DÖNEM POLİS ALIMI BAŞVURU EKRANI

Sağlık kontrolünden geçirilecek adaylardan, hakkında "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur" kararı verilenler, daha sonra fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarına katılacak.

POMEM BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Binlerce adayın katılmak istediği polis alımı başvuru ücreti ne kadar araştırılıyor. İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti 150 TL olarak belirlendi.

POMEM BAŞVURU ÜCRETLERİ NEREYE YATIRILACAK?

08 Aralık 2020 saat 09:00’dan 21 Aralık 2020 saat 17:00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “27. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacak.

Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığı üzerinden yatırılabilecek. Diğer bankaların şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacak.

Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacak.



0 Yorum

Yorum Yaz