Pompeo'nun Açıklamalarına HAMAS'tan Tepki

İslami Direniş Hareketi HAMAS, yayınladığı basın açıklamasında, ABD Dışişleri Bakanı'nın siyonist yerleşimlere ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Pompeo'nun Açıklamalarına HAMAS'tan Tepki
19 Kas 2019 13:48:37

HAMAS’tan yapılan açıklamada, “ ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, israil işgalcilerinin Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinin uluslararası hukuku ihlal etmediği yönündeki sözleri, uluslararası hukuk ve uluslararası insani hukuktaki her bir maddesinin iğrenç bir şekilde ihlal edilmesidir.” denildi.


Bu tür açıklamaların, ABD yönetiminin Filistinlilerin haklarına karşı yapılan saldırılara dâhil olduğunun göstergesi olduğunu belirten HAMAS,” siyonistlerce işgal edilen topraklar üzerinde inşa edilen yerleşimlerin, insanlığa karşı bir suç olduğunu düşünüyoruz. İşgalci israil, aslında yerli halkı zorla topraklarından çıkarttıktan sonra Filistin topraklarını çaldı ve dünyanın dört bir yanından göç eden siyonist yerleşimcilerin Filistin'e yerleşmelerine yardım etti. israil yerleşimleri yasadışıdır ve Filistinliler 1948'de zorla çıkarıldığı memleketlerine ve köylerine dönünceye kadar israil işgaline karşı mücadeleye devam edecektir.” Açıklamasını yaptı.

Etiketler:   Hamas pompeo


0 Yorum

Yorum Yaz