PTT Sistemi Çöktü, Ücretsiz Maske Dağıtımı Ne Olacak?

Ücretsiz maske dağıtımı kararının ardından, siparişlerin verileceği online PTT sistemi yoğun talebi kaldıramadı, siparişler e-Devlet'e kaydırıldı. Ücretsiz sipariş ile ilgili girilen sayfada "Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz" mesajı yer aldı.

PTT Sistemi Çöktü, Ücretsiz Maske Dağıtımı Ne Olacak?
06 Nis 2020 10:37:17

20-65 yaş aralığındaki vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı kararının ardından, siparişlerin verileceği online online PTT sistemi yoğun talebi kaldıramadı, siparişler e-Devlet'e kaydırıldı. 

Maske sipariş etmek isteyen kişiler, maske.epttavm.com adresine girdiğinde "Ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz" açıklaması ile karşılaştı.

NE OLMUŞTU?

20 yaş altı ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından devlet 20-65 yaş aralığındaki kişilere her hafta 5'li birer paket maske dağıtma kararı almıştı. 

PTT AŞ'den dün yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlar, kendileri ve aile bireyleri için ücretsiz maske temin edebilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ePttAVM.com üzerinden 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz sağlanan maskelerin, kargo gönderimleri PTT Kargo ile ücretsiz yapılacak.

Vatandaşların her hafta 5 adet maske alma hakkı bulunurken, ücretsiz maske temini, 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşları kapsamayacak.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 73 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece koronavirüsün ilk görüldüğü tarih olarak açıklanan 11 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 574'e yükseldi.

Yine açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de toplam vaka sayısı 27 bin 69 olurken, Kovid-19 tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı bin 42.

Dün akşam Twitter'dan son verileri de paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı: "Test sayısında 20.000'i aştık. İyileşen toplam hasta sayımız 1.000'i geçti. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım. Yeni uygulamada davranışlarıyla herkese örnek olan gençlere teşekkür ediyorum."



0 Yorum

Yorum Yaz