Putin'den sert açıklama: Batı ülkelerinin yaptırımları savaş ilanına eşdeğerdir

Devlet televizyonunda açıklamalarda bulunan Putin, 'Ukrayna'da her şeyin plana uygun ilerlediğini' ve 'Rus ordusunun hedeflerine ulaşacağını' söyledi.

Putin'den sert açıklama: Batı ülkelerinin yaptırımları savaş ilanına eşdeğerdir
05 Mar 2022 19:03:29

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Ukrayna'da özel operasyon düzenlemenin zor bir karar olduğunu söyleyen Putin, "Batı'nın yaptırımları savaş ilanına benziyor" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya işgal girişiminin 10. gününde dikkat çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Rus havayolu şirketlerinin kadın çalışanları ile buluşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaş ile ilgili soruları yanıtladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da özel operasyon düzenlemenin zor bir karar olduğunu söyledi. Yaptırımları savaş ilanına benzeten Putin, "Batı'nın bize uyguladığı yaptırımlar Rusya'ya savaş ilan etmek gibidir" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini savunan Putin, Moskova’nın Ukrayna’nın doğusundaki Rusça konuşanları ve kendi çıkarlarını savunması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Rusya’nın Ukrayna’nın “askerden arındırılmasını” ve Ukrayna’nın tarafsız bir statüye sahip olmasını istediğini belirtti.

'YAPTIRIMLAR SAVAŞ İLANINA BENZİYOR'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise yaptığı son açıklamada, "Ukrayna'da her şey planlandığı gibi gidiyor" derken, "Yaptırımlar savaş ilanına benziyor" diye konuştu.

Putin, Ukrayna'daki askeri altyapıyı yok etme çalışmalarının neredeyse tamamlandığını bildirirken, Rusya'da sıkıyönetim veya olağanüstü hal uygulama planları olmadığını söyledi.

Etiketler:   putin


0 Yorum

Yorum Yaz