Rabia Naz Vatan'ın babası gözaltına alındı

Giresun'un Eynesil ilçesinde evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın (11) babası Şaban Vatan gözaltına alındı. Şaban Vatan'ın hangi gerekçeyle gözaltına alındığı ise açıklanmadı.

Rabia Naz Vatan'ın babası gözaltına alındı
14 Kas 2019 14:35:17

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü araştırmak için kurulan TBMM komisyonunun çalışmalarını takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl dün akşam saatlerinden bu yana gözaltında tutuluyor. Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan da, sabah saatlerinde ifadesi alınacağı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Vatan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Polisler beni almaya geldi, eve, ifadem alınacakmış” dedi. Şaban Vatan, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Vatan’ın hangi gerekçeyle gözaltına alındığı açıklanmadı.

TELEFONUNA EL KONULDU

Rabia Naz’ın annesi Atika Vatan ise eşi Şaban Vatan’ın sabah polis tarafından ‘alındığını’ belirterek, “Eşim beni arayarak, telefonunun da alınmak üzere olduğunu söyledi ve herkese haber vermemi istedi” bilgisini verdi.

ATİKA VATAN: EŞİMİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Atika Vatan ayrıca “Eşim bir adım ileri gidip bir şeyleri ortaya çıkardığı zaman direkt susturmaya çalışıyorlar. Kucağımda 40 günlük bebeğimle eşimin adaletini buradan (sosyal medya) sağlamaya çalışıyorum. Sesimi herkese duyurmaya çalışıyorum. Benim devletim nerede?” diye sordu.

‘EVİM DARMADIĞIN EDİLDİ, TABLET VE TELEFONLARA EL KONULDU’

Rabia Naz soruşturmasının yakından takip eden, tehditler aldığı için yurtdışına çıkmak zorunda kalan Metin Cihan, Atika Vatan’ın bu videonun ardından, evine polis baskını yapıldığını bildirdiğini duyurdu.

Atika Naz, evindeki polis aramasına ilişkin şunları söyledi: “Bir sürü polis evimi bastı. Evime gelerek sanki ben kanun kaçağıymışım, katilmişim gibi arama yaptılar, delil aradılar. Benim kızım için bu kadar arama yapılmadı. Evim darmadağın. Kucağımda bebekle kalakaldım böyle. Arama emri olduğunu söylediler. Eski bir tableti attılar, çok çok eski fi tarihinden kalma, varlığını dahi unuttuğum bir telefona el koydular. Bütün evi didik didik aradılar. Yanımda olan arkadaşımla benim telefonumuza da el koydular.”

DNA ÖRNEĞİ ALINMIŞTI

Rabia Naz’ın tırnağında bir erkeğe ait DNA bulunması üzerine Şaban Vatan ve oğlu dün DNA örneği vermişti. Kızının olay günü üzerinde ağabeyinin yeleğinin olduğun belirten Şaban Vatan, kendilerinden DNA örneği istenmesine tepki göstermişti.

HTS KAYITLARI NEDEN İNCELENMİYOR?

Öte yanan soruşturmada ‘skandal’ olarak nitelendirilen bir gelişme daha ortaya çıktı. Vatan ailesinin Rabia Naz’ın ölümünden sorumlu tuttuğu kişilerin HTS kayıtlarının aradan geçen yaklaşık 20 aya rağmen incelenmediği öne sürüldü. Soruşturmanın en kritik delillerinden birini oluşturabilecek HTS kayıtları, yasal süre gereği 24 ay sonra siliniyor. ‘Bu sürenin dolması mı bekleniyor?’ sorusu gündeme gelirken, Şaban Vatan’ın ısrarlı talebi Rabia Naz’ın ölümünü araştıran TBMM komisyonunun da dikkatini çekti. Komisyonu, HTS kayıtları için başvuru yapması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Giresun’da yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 12 Nisan 2018’de evlerinin önünde ağır yaralı halde bulundu. Hastaneye kaldırılan küçük kız, kurtarılamadı. Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçti. Baba Şaban Vatan ise kızının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması nedeniyle öldüğünü belirterek, adalet mücadelesi başlattı. Şaban Vatan, kızının ölümüne neden olan aracı, Giresun’un Eynesil ilçesinin AK Partili belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını iddia ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz