RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 22. Gün Tavsiyeleri

Mübarek Ramazan ayı, on bir ayda bir gelen eşsiz bir fırsat. Peki, Müslümanlar olarak Ramazanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz? Sizler için hazırladığımız Ramazan Köşemizde her gün yapılması tavsiye edilen ibadetler, dualar, her güne özel bir ayet, bir hadis ve bir söz bulabilirsiniz.

RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 22. Gün Tavsiyeleri
27 Mayıs 2019 09:08:04
22. Günün Tavsiyesi   Aile bireylerini gece namazına alıştırmak ve bunu alışkanlık haline getirmeleri için gayret sarf etmek.

22. Gün Edilebilecek Dua

Allahım! Senden cenneti ve ona yaklaştıracak söz veya ameli isterim. Cehennem ateşinden veya ona yaklaştıran söz veya amelden de sana sığınırım. Senden, benim için takdir eylediğin her kaza hükmünü bana hayırlı kılmanı dilerim.

22. Güne Özel Ayet ve Hadis

Âyet-i Kerîme

Müminler o kimselerdir ki, Allah’ın adı anıldığında yürekleri titrer, kendilerine Allah’ın âyetleri okunduğunda bu onların imanlarını arttırır. Onlar yalnızca rablerine güvenirler. Namazlarını özenle kılarlar, kendilerine verdiğimiz şeylerden bir kısmını Allah yolunda harcarlar.
(Enfal 2,3)

Hadîs-i Şerîf

“Oruç bir kalkandır; sakın, oruçluyken, cahillik edip de kem söz söylemeyin. Birisi size sataşacak veya dalaşacak olursa, ‘ben oruçluyum, ben oruçluyum’ deyin.”
(Buhari)

1 Söz

Nefistir seni yolda koyan, yolda kalır nefse uyan.
(Yunus Emre)

Ramazan Ayında Yapılması Tavsiye Edilen İbadetler;   -Kur’an’ı Kerim’i Hatmetmek
-Meal Okumak
-Duha, Evvabin ve Teheccüd Kılmak
-Teravih Namazı Kılmak
-Dua Etmek ve Tesbihat
-Sadaka Vermek  


0 Yorum

Yorum Yaz