RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 24. Gün Tavsiyeleri

Mübarek Ramazan ayı, on bir ayda bir gelen eşsiz bir fırsat. Peki, Müslümanlar olarak Ramazanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz? Sizler için hazırladığımız Ramazan Köşemizde her gün yapılması tavsiye edilen ibadetler, dualar, her güne özel bir ayet, bir hadis ve bir söz bulabilirsiniz.

RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 24. Gün Tavsiyeleri
29 Mayıs 2019 09:51:26
24. Günün Tavsiyesi    Gözlerinizi, dilinizi, kulaklarınızı haramdan koruyun. Hal ve hareketlerinize dikkat edin.

24. Gün Edilebilecek Dua

Allah’ım! Kabir azabından, nefsin vesvesesinden ve işlerin dağınıklığından sana sığınırım. Allah’ım! Rüzgarın getirdiği afetin şerrinden sana sığınırım.

24. Güne Özel Ayet ve Hadis

Âyet-i Kerîme

Ey insanlar! Allah’ın üzerinizdeki nimetlerini hatırınızdan çıkarmayın. Allah’tan başka gökten ve yerden size rızık veren yaratıcı var mı? O’ndan başka tanrı yoktur. Öyleyse niçin haktan dönüyorsunuz?
(Fatır 3)

Hadîs-i Şerîf

Ebu Hureyre ve Ebu Said el-Hudrî (Allah Onlardan razı olsun)'dan aktarıldığına göre Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdular:
"Bir kimse geceleyin karısını uyandırır da beraberce veya her biri kendi basına iki rekât namaz kılarlarsa Allah'ı çok anan erkekler ve Allah'ı çok anan kadınlar arasına yazılırlar."
(Ebu Davud)

1 Söz

İnsanlar görsün diye amel etmek riyadır. Yapman gereken bir ameli insanlardan çekinip terketmen şirktir. İhlâs ise Allah Teâlâ’nın seni bu iki halden kurtarmasıdır.
(Fudayl b. İyad)

Ramazan Ayında Yapılması Tavsiye Edilen İbadetler;
-Kur’an’ı Kerim’i Hatmetmek
-Meal Okumak
-Duha, Evvabin ve Teheccüd Kılmak
-Teravih Namazı Kılmak
-Dua Etmek ve Tesbihat
-Sadaka Vermek


0 Yorum

Yorum Yaz