RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 26. Gün Tavsiyeleri

Mübarek Ramazan ayı, on bir ayda bir gelen eşsiz bir fırsat. Peki, Müslümanlar olarak Ramazanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz? Sizler için hazırladığımız Ramazan Köşemizde her gün yapılması tavsiye edilen ibadetler, dualar, her güne özel bir ayet, bir hadis ve bir söz bulabilirsiniz.

RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 26. Gün Tavsiyeleri
31 Mayıs 2019 10:12:28
26. Günün Tavsiyesi Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı bu ayda mutlak hedefimiz Kur’an hatmi yapmak olmalıdır. Bu hatmimize ek olarak meal hatmi de yaparsak ayetler üzerinde daha çok tefekkür edebiliriz.   26. Gün Edilebilecek Dua  
Azim, kendisinden başka ilah buunmayan, Hayy ve Kayyum olan Allah’ın günahlarımı bağışlamasını diler, kendisine tevbe ederim.

26. Güne Özel Ayet ve Hadis

Âyet-i Kerîme

De ki (Allah şöyle buyuruyor): "Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir."
(Zümer 53)

Hadîs-i Şerîf

Mü’minlerin devlet reisi Ömer ibn Hattab (Allah Ondan razı olsun) Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)’i şöyle buyururken işittim dedi:
“Yapılan her türlü işler kişilerin niyetlerine göre değer bulur. Herkes yaptığı işin karşılığını niyetine göre bulur. Kimin niyeti Allah ve Rasûlü’nün rızasını kazanmak için İslâm’ı yaşayamadığı yerden yaşayabileceği yere göç etmekse onun hicreti Allah ve Rasûlü’nün rızasını kazanmak için olduğundan değerlendirmesi ona göre yapılıp sevabını ona göre alacaktır. Kim de elde edeceği bir dünyalık veya evleneceği bir kadına ulaşmak için hicret etmişse hicretinin karşılığı hicret ettiği şeye göre değerlendirilir.”
(Buhârî, Bedü’l Vahy 1; Müslim,İmârât 155)

1 Söz

İnsana az bir mal yetişir. Çok mal ise kafi gelmez.
(Ahmed bin Hanbel)

Ramazan Ayında Yapılması Tavsiye Edilen İbadetler; -Kur’an’ı Kerim’i Hatmetmek
-Meal Okumak
-Duha, Evvabin ve Teheccüd Kılmak
-Teravih Namazı Kılmak
-Dua Etmek ve Tesbihat
-Sadaka Vermek    


0 Yorum

Yorum Yaz