RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 29. Gün Tavsiyeleri

Mübarek Ramazan ayı, on bir ayda bir gelen eşsiz bir fırsat. Peki, Müslümanlar olarak Ramazanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz? Sizler için hazırladığımız Ramazan Köşemizde her gün yapılması tavsiye edilen ibadetler, dualar, her güne özel bir ayet, bir hadis ve bir söz bulabilirsiniz.

RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 29. Gün Tavsiyeleri
03 Haz 2019 07:13:49
29. Günün Tavsiyesi   Ramazan ayın için ailenizin nafakasını geniş tutun! Bu ayda yapılan harcama, Allah yolunda yapılan harcama kadar sevaptır. - İbni Ebiddünya
29. Gün Edilebilecek Dua

Ortağı olmayan, bir ve tek Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. Mülk O’nundur, hamd O’na mahsustur. O’nun gücü her şeye yeter. Allahım! Verdiğini kimse engelleyemez. Engellediğini de kimse veremez. Şan ve şerefi veren sensin.

29. Güne Özel Ayet ve Hadis

Âyet-i Kerîme

Ama sen rabbini hamd ile tesbih et, secde edenlerden ol! Kesin olan şey gelinceye kadar rabbine kulluk et.
(Hicr 98,99)

Hadîs-i Şerîf
“Allah iyilik ve kötülükleri takdir edip yazdıktan sonra bunların durumunu şöyle açıkladı; bir kimse iyilik yapmaya niyetlenir de yapmazsa, Allah buna yapılmış tam bir iyilik olarak sevap yazar, eğer o kimse hem niyetlenir hem de o iyiliği yaparsa ona on iyilik sevabı yazar ve bu sevabı yedi yüze ve daha fazlasına kadar çıkarır, kim bir kötülük yapmaya niyetlenir de sonra vazgeçerse Allah onun için tam bir iyilik sevabı yazar, eğer kötü işe niyetlenir ve onu yaparsa Allah o kimse için bir günah yazar.”
(Buhârî, Rikâk 31; Müslim, İman 257.)

1 Söz

''Ne saadet kalbini Rabbine teslim edene”
(İmam Rabbani)

Ramazan Ayında Yapılması Tavsiye Edilen İbadetler;
-Kur’an’ı Kerim’i Hatmetmek
-Meal Okumak
-Duha, Evvabin ve Teheccüd Kılmak
-Teravih Namazı Kılmak
-Dua Etmek ve Tesbihat
-Sadaka Vermek  


0 Yorum

Yorum Yaz