Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla 5 ilin emniyet müdürü değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası bulunan atama kararıyla 5 ilin emniyet müdürü değişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla 5 ilin emniyet müdürü değişti
16 Haz 2020 11:07:47

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ise Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş getirildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, Adana’ya; Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeoğlu, Kahramanmaraş’a; Gümüşhane Emniyet Müdürü Ömer Faruk Kartaş da Niğde’ye atandı.

Polis Başmüfettişi Celal Taşçı ise Gümüşhane Emniyet Müdürü oldu.

15 TEMMUZ GAZİSİ TEM DAİRE BAŞKANI CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de bugün yayımlaman “Atama Kararları” ile 15 Temmuz Gazisi TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı.

TURGUT ASLAN KİMDİR

Gazi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Aslan, 1962 yılında Çorum İli Ortaköy ilçesinde doğdu. 1981 yılında Polis Kolejinden, 1985 yılında Polis Akademisinden derece ile mezun oldu. Komiser yardımcısı olarak başladığı göreve sırasıyla, Bursa, Bingöl, Marsilya/ Fransa Başkonsolosluğu, Ankara, Yozgat ve Tunceli illeri ile Emniyet Genel Müdürlüğünün değişik birimlerinde devam etti. Meslek hayatı süresince çeşitli başarı belgeleri ile ödüllendirilen Aslan, 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı olarak atandı. Aslan, 15 Temmuz 2016 yılına kadar bu görevini yürüttü. 15 Temmuz 2016 günü Jandarma Genel Komutanlığında rehin alınan Aslan, başından vurularak ağır yaralandı. Geçirdiği operasyonlarla hayata tutunan Aslan, gazi ünvanı aldı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü olan Turgut Aslan, evli ve iki çocuk babası.

YENİ İSTANBUL EMNİYET MÜDÜR ZAFER AKTAŞ KİMDİR? ZAFER AKTAŞ NERELİ?

Zafer Aktaş 1964 yılında Çanakkale'de doğdu. 1983 yılında Polis Kolejinden, 1987 yılında Polis Akademisinden mezun olarak sırasıyla Gaziantep, Diyarbakır, İstihbarat Daire Başkanlığı, Ankara, Ordu, Mardin ve Bolu Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli birim ve rütbelerde görev yaptıktan sonra 2011 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi ederek Tefitş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak görev yaptı.

MUSTAFA ÇALIŞKAN KİMDİR? MUSTAFA ÇALIŞKAN NERELİ?

1968 yılında Nevşehir ilinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri' de tamamlayarak 1983 yılında Ankara Polis Koleji'ne ve 1987 yılında da Polis Akademisi'ne girdi. 1991 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Sırasıyla; İstanbul (Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü), Yalova (İstihbarat Şube Müdürlüğü), Batman (Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü), Kırşehir (Personel Şube Müdürlüğü, Muhabere Şube Müdürlüğü), Sakarya (Erenler ve Karasu İlçe Emniyet Müdürlükleri, Devlet Büyüklerini Koruma Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü), Adana (Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezinde Öğretmen Emniyet Müdürü) illerinde görev yaptı. 2001-2002 yılları arasında Doğu Timor'da BM Polis Barış Gücü'nde, 2005-2006 yılları arasında Kosova'da BM Polis gücünde görev aldı. 1995 yılında Eğirdir Dağ Komando Okulunda eğitimini tamamlayarak "Dağ Komando Brövesi" alan Mustafa ÇALIŞKAN 12 ay süresince Van İli Erciş İlçesi Jandarma Bölük Komutanlığında Komando Asteğmen olarak Vatani Görevini ifa etti. Yeraltı ve Yıkıcı Faaliyetlerle Mücadele, Terörle Mücadele Temel Eğitimi, Meslek İçi Orta Kademe Yöneticilik Eğitimi, V.I.P. Önemli Kişileri Koruma, Politik Psikoloji ve Kriz Yönetimi, KBRN Temel ve Farkındalık Eğitimi kurslarını başarıyla tamamladı. 2010 yılında "İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler Anabilim Dalı" Yüksek Lisans programından mezun olduktan sonra 2012 yılında "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu"nu bitiren Mustafa ÇALIŞKAN, 2016 yılında "Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Din Sosyolojisi Bölümü"nde doktorasını tamamladı. Akademik çalışmalarına bu tarihten sonrada devam eden Doç.Dr. Mustafa ÇALIŞKAN, 29 Mayıs 2020 tarihinde Üniversitelerarası Kurul Kararı ile Sosyoloji alanında Doçentlik unvanını kazandı. 17-25 Aralık darbe girişiminin hemen ardından 04 Ocak 2014 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak atanan Doç.Dr. Mustafa ÇALIŞKAN, 14 Temmuz 2014 ile 2 Eylül 2015 tarihleri arasında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini ifa etti. 2 Eylül 2015 tarihi itibariyle de İstanbul İl Emniyet Müdürü olarak görev yapmaktadır.

DOĞAN İNCİ KİMDİR? DOĞAN İNCİ NERELİ?

Aslen Gümüşhaneli olan İnci, 6 Ocak 1967 tarihinde Ankara'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra; 1985 yılında Polis Koleji’nden, 1989 yılında ise Polis Akademisi’nden mezun olarak, Komiser Yardımcısı rütbesiyle görev hayatına başladı.

Mesleki kariyeri çerçevesinde; sırasıyla Polis Akademisi, Finlandiya/Helsinki Güvenlik Ataşeliği ile Diyarbakır, Adıyaman ve Muğla Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli rütbelerde görev yaptı.

2012 yılı Temmuz ayı itibariyle, 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek, 12.02.2014-25.10.2016 tarihleri arası Erzincan İl Emniyet Müdürü olarak görevini sürdürdü.

Son olarak; 25.10.2016 tarih 2016/759 sayılı kararname ile Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, 29.10.2016 tarihinde Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü görevine başlamıştı.

ÖMER FARUK KARATAŞ KİMDİR? ÖMER FARUK KARATAŞ NERELİ?

Faruk Karataş 1970 yılı Gaziantep ili Nizip ilçesi doğumludur. 1993 yılında Polis Akademisi'nden mezunolup aynı yıl İstanbul ilinde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. EmniyetTeşkilatının değişik birimlerinde ve illerinde görev yaptı. En son Şırnak iliCizre ilçesinde görevli iken 19/08/2017 tarihinde yayınlanan İl EmniyetMüdürleri Kararnamesi ile Gümüşhane İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.




0 Yorum

Yorum Yaz