RTÜK'ten TV8'e ceza

RTÜK, 'Yetenek Sizsiniz' programında 7-11 yaş aralığındaki çocukları şort giydirerek sahneye çıkarıp ahlak ve edebe aykırı bir şekilde şov objesi olarak kullanan TV 8’e para cezası verdi.

RTÜK'ten TV8'e ceza
04 Oca 2018 08:58:15

TV-8'de 14 Aralık'ta yayımlanan Yetenek Sizsiniz Türkiye programında yaşları 7 ile 11 arasında değişen kız çocuklarından oluşan “Queen of The Dans” grubu sahneye çıkmış, şikayet üzerine hazırlanan RTÜK raporunda da ”Çocukluğun saflık ve masumiyetine tezat görüntüler içinde sahnede arzı endam eden kızlar, yaşlarına uygun olmayan kıyafet ve makyajlarla dans gösterilerini tamamlamışlar. Yayın kuruluşunun en büyüğü 11 yaşında olan çocukların istismar edilmesine aracılık ettiği değerlendirilmiştir” denilmişti.

Kanalın, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz” maddesini ihlal ettiğine karar verildi.

Milletçe o kadar hoşgörülü olduk ki entrikalarla, gayr-ı ahlâkî sahnelerle dolu programları bile yüzümüz kızarmadan seyredebiliyoruz. Bir şeyi devamlı görmek bizi başta rahatsız etse de zamanla alışmaya ve normal görmeye başlıyoruz.

Ülkemizin kadınları, çocukları ve gelecek nesli güvence altında değil. Devletin izin verdiği birçok program ile toplumun ahlaki ve inanaç yapısı yıpratılmakta ve yok edilmektedir. Bu acı tablo, beşeri ideolojilerin getirdiği bir sonuçtur. Çünkü İslam Medeniyeti’nde İslam mahremiyete, yani kişiler arası bedensel sınırların muhafaza edilmesine büyük önem verir. Ev içindeki mahremiyet konusunda dahi bir takım prensipler koyan dinimiz, Müslüman’ın aile hayatını tam bir emniyet altına alarak hissî ve ahlakî dejenerasyonların önüne geçmeyi hedefler. Bu sebeple hem ferdin hem de sosyal hayatın korunması adına, mahremiyete ait pek çok hükümler koymuştur.

Türkiye'nin bugün geldiği notkada ahlak dışı ve inanca aykırı durumlar her geçen gün artarken TV kanallarında toplumun yapısını bozup insanı asıl vazifesi olan kulluktan uzaklaştıran programlara müsaade edilmektedir. 

Etiketler:   yetenek sizsiniz


0 Yorum

Yorum Yaz