Rumeysa Sarısaçlı: İslam'ı Konuşan Bütün Hocalara Ciddi Bir Baskı Var

Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım, Cumartesi günü bayanlara yönelik gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrasında kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım Nureddin Yıldız’ın son zamanlarda yaşadıkları hakkında; üzüntü verici bir durum olduğunu ve bu noktada hocalara destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Rumeysa Sarısaçlı: İslam'ı Konuşan Bütün Hocalara Ciddi Bir Baskı Var
11 Mar 2018 21:18:08

Eğitimci-Yazar Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım, Cumartesi günü bayanlara yönelik yapmış olduğu tefsir dersini internet üzerinden canlı olarak gerçekleştirmeye başladı. Hocahanım, Tefsir Dersi sonunda internet üzerinden kendisine yöneltilen “Son dönemde basında ve sosyal medyada Nureddin Yıldız ile ilgili çıkan haberleri ve savcılığın onun hakkında soruşturma başlatmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta; Türkiye'de acayip bir dönem yaşandığını vurgulayarak İslam'ı konuşan bütün hocalara ciddi bir baskı olduğunu dile getirdi.

Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım'ın açıklamasının tamamı;

Gerçekten üzüntü verici bir durum. Bu konuda biz de tepkimizi gösterdik. Belki de toplumda tepkisini en yüksek tonda gösteren bizim kardeşlerimiz. Çünkü biz damdan düşeniz. Biz şu anda daha beterini yaşıyoruz. Daha zorunu yaşıyoruz. Alparslan Kuytul Hocamız şu anda içeride. Dolayısıyla biz yapılan bu baskıları, karalama kampanyalarını, açılan soruşturmaları anlıyoruz. Bu noktada bu hocalara destek verilmesi gerektiğine inanıyorum. 


İSLAM'I KONUŞAN BÜTÜN HOCALARA CİDDİ BİR BASKI VAR

Türkiye'de gerçekten çok farklı bir dönem yaşanıyor. Ben 28 Şubat'ı bizzat yaşadım. 28 Şubat'ın alınan kararları neticesinde yapılan baskılara maruz kaldım. Ama ben böyle bir dönem hakikaten görmedim. Şu dönemdeki gibi bir dönem görmedim. Hükümete muhalif olsun veya olmasın, bazı şeyleri eleştirsin eleştirmesin, İslam'ı konuşan bütün hocalara ciddi bir baskı var. Bazı noktalarda bazı konuşmalara katılmıyor olabilirsin ama bu İslam'ı konuşuyor. Kendince bazı şeyleri de yorumluyor olabilir bu hoca. O, onun yorumudur. Bırak öyle yorumlasın.  Yani neden susturmaya çalışıyorsun? Neden konuşulmasın istiyorsun?  Neden bu ülkede İslam konuşulmasın isteniyor? 
Acayip bir dönem yaşanıyor, bunu insanlar görüyor. Bugün iktidarda olanlar şunu görsünler; bu kendilerine zarar veriyor. Bu baskılar insanlar arasında konuşuluyor. İnsanlar konuşuyor, 'ne oluyoruz?' diyor. Artık insanlar ‘bu işin ucu nereye gider, ne yapılıyor?’ diyor. Bu gerçekten size zarar. Toplumu tahlil eden hiç mi uzmanlarımız yok? Öyle sosyolog olmaya da gerek yok. Normal bir insan nazarıyla bak, şu toplum rahatsız, konuşuyorlar.


ÇOK PERVASIZLIK GÖRÜYORUM, ÇOK BÜYÜK BİR KİBİR VAR

Sanki bir fanusun içerisindeler, duymuyorlar. “Ben bu lafı verdim ama bu laf toplumu konuşturmaz mı? Bizden uzaklaştırmaz mı?” diye hiç düşünmüyorlar.  Çok pervasızlık görüyorum, çok büyük bir kibir var. "İstediğimiz şekilde konuşuruz, istediğimizi sustururuz, istediğimizi hapse atarız. Her şey bizim elimizde, güç bizim elimizde" diyorlar. Bu pervasızlık size zarar. İktidar mensupları bunu lütfen düşünsünler. Bunların hayrına düşünen birileri yok mu hiç? Bunların yanında iyi niyetli insanlar yok mu? Yani, bu onlara zarar. 


TÜRKİYE'DE ACAYİP BİR DÖNEM YAŞANIYOR

 Bazı zulümlere zulüm diyenleri susturmaya çalıştılar, bir nevi susturdular. Ama zalime zalim, zulme zulüm demeyen, öyle kendince bazı ailevi meselelere giren hocalara bile böyle soruşturmalar vs. kendince bir şeyleri yorumlamış. Haklıdır haksızdır. Bu konulardan bahsetmek mi lazım o ayrı mesele. Sonuçta İslam'ı anlatan bir hoca, ilim sahibi bir insan.
Toplumda şu algı oluşuyor; konuşan yanıyor. İslamı konuşması yeterli, konuşan yanıyor. Toplumda bir korku, endişe, soru işaretleri oluşuyor. İslami kesimden uzaklaşma oluşuyor. Bu çok büyük bir zarar, başta kendilerine zarar.

Etiketler:   nureddin yıldız


0 Yorum

Yorum Yaz