Rusya: Türkiye’nin ikinci parti S-400 füze alımı görüşmeleri askıya alınmadı

ABD’de Joe Biden yönetiminin Rus yapımı S-400 uzun menzilli hava savunma sistemleri konusunda Donald Trump döneminde olduğu gibi Ankara’ya baskıyı sürdürdüğü sırada, Rusya Türkiye’ye ikinci parti S-400 satma konusunda umutlu olduğunu açıkladı

Rusya: Türkiye’nin ikinci parti S-400 füze alımı görüşmeleri askıya alınmadı
22 Şub 2021 11:44:15

Rus silahlarının dünyaya satışından sorumlu tekel devlet şirketi “Rosoboronexport” Müdürü Aleksander Miheyev, Moskova ile Ankara arasında ikinci parti S-400 satışı görüşmelerinin kesilmeden sürdürüldüğünü duyurdu.

“Görüşmeler sürüyor”

Moskova’da Türkiye ile askeri işbirliği hakkında basın açıklaması yapan Miheyev, “Türkiye’nin Rusya’dan yeni parti S-400 füze alımı görüşmeleri hiçbir zaman askıya alınmadı ve dondurulması söz konusu değil. Temaslar planlandığı gibi sürüyor” dedi.

Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Kurumu Başkanı Dimtriy Şugayev de ikinci parti S-400 füzeleriyle ilgili benzer ifadeler kullanarak, “Türkiye ile yeni S-400 temaslarımız ileri dereceye ulaşmış aşamada bulunuyor” demişti.                 

ABD: S-400 konusunda duruşumuz değişmedi

Joe Biden’in ABD Başkanı seçilmesinin ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü olarak görevlendirilen John Kirby, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'ye Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi S-400'lerden vazgeçmesi çağrısı yaparak, “ "Bu konudaki duruşumuz değişmedi. Türkiye'ye S-400 sistemini elinde tutmama çağrısı yapıyoruz" demişti.



0 Yorum

Yorum Yaz