Rusya'da Twitter'a kısıtlama getirildi

Rusya'nın federal medya denetleme kurumu Roskomnadzor, Twitter'ın ülke çapında yavaşlatıldığını açıkladı. Roskomnadzor'dan yapılan açıklamada, 'yasaklı içeriklerin' kaldırılmaması halinde Twitter'ın tamamen kapatılabileceği tehdidi de yer aldı.

Rusya'da Twitter'a kısıtlama getirildi
10 Mar 2021 14:00:49

Rusya'nın federal medya denetleme kurumu Roskomnadzor, yasaklı içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle Twitter'ın ülkede kasten yavaşlatıldığını açıkladı. Roskomnadzor'dan yapılan açıklamada, söz konusu içeriklerin kaldırılmaması halinde Twitter'ın tamamen kapatılabileceği tehdidi de yer aldı. 

Roskomnadzor açıklamasında, "10 Mart 2021'den başlayarak, Rus vatandaşlarını korumak ve platformu Rus yasalarına uymaya zorlamak için Twitter'a karşı merkezi önlemler alınacaktır" denildi. Twitter'ın Rusya'da kullanılan tüm cep telefonlarında ve masaüstü bilgisayarların yarısında yavaşlatıldığı belirtildi.

Roskomnadzor geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Twitter'ın intihar, çocuk pornografisi ve uyuşturucu konusunda 2017 yılından bu yana 3 bin paylaşımı kaldırmadığı gerekçesiyle ağır cezalarla karşı karşıya olduğu bilgisi verilmişti. 

NAVALNİ DAVALARI DA AÇILDI

Rus yetkililerin, muhalif lider Aleksey Navalni için düzenlenen gösteriler sırasında 'çocuklara da eyleme katılma çağrısı yapıldığı' gerekçesiyle de beş sosyal medya platformuna dava açacağı açıklanmıştı. Dün yapılan açıklamada, Twitter, Google, Facebook, Tiktok ve Telegram'a bu içerik sebebiyle davalar açıldığı belirtilmişti. 

Interfax ajansı, Twitter, Google ve Facebook'a üçer ayrı dava açıldığını, her bir ihlal için yaklaşık 4'er milyon ruble ceza kesilebileceğini duyurmuştu. İlk duruşmaların 2 Nisan'da görüleceği belirtilmişti.

Etiketler:   Rusya Twitter


0 Yorum

Yorum Yaz