Rusya'dan ilk açıklama: Türkiye bize bilgi vermedi

Bölgeyi uydu ve uçaklarla karış karış tarayan Rusya, İdlip'te Türkiye'nin kontrol noktasına ilişkin saldırı için Türkiye'nin kendilerine bilgi vermediğini iddia etti.

Rusya'dan ilk açıklama: Türkiye bize bilgi vermedi
28 Şub 2020 09:10:32

Rusya, dün gece yaşanan İdlib saldırısı sonrasında yaptığı ilk açıklamada Türkiye'nin kendilerine bölgedeki askeri nokta konusunda bilgi vermediğini iddia ederken, saldırının rejim güçleri tarafından yapıldığını ve kendilerinin dahil olmadığını söyledi.

CNN'in Reuters'a dayandırdığı habere göre Rusya bölgede muhalif güçlerin büyük bir saldırı planladığını ve rejimin bu sebeple saldırı yaptığını öne sürdü.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Suriyeli muhalifler çatışmasızlık bölgesinde büyük bir saldırı planlıyordu. Türkiye bu bölgede Türk askerlerinin olduğu konusunda bizi bilgilendirmedi. Hava saldırısında Rus uçağı görev almadı. Rusya ateşkesin sürmesi için elinden geleni yaptı."

Öte yandan Rusya, daha önce muhalefet ve TSK güçlerine ilişkin konum ve askeri varlık bilgilerini paylaşmış, iha ve uydu görüntülerini kamu oyuyla paylaşmıştı. Şu anda "haberimiz yoktu" tavrının bu durumla çeliştiği aşikar.




0 Yorum

Yorum Yaz