Saadet Partili Cihangir İslam ile İçişleri Bakanı Soylu arasında sert tartışma

2020 Merkezi Yönetim Bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Saadet Partisi İstanbul milletvekili Nazır Cihangir İslam arasında tartışma yaşandı.

Saadet Partili Cihangir İslam ile İçişleri Bakanı Soylu arasında sert tartışma
21 Kas 2019 09:32:39

İçişleri Bakanı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesi üzerindeki eleştirilere yanıt verirken, Saadet Partili Cihangir İslam “Ahmet Altan’ın terörle ne alakası var?” diye seslendi. Bakan Soylu’nun “O meseleyi tartışmak isterseniz o meseleyi de tartışırız ama ben bugün burada başka bir şey ifade etmeye çalışıyorum…” demesi üzerin İslam, “Susturamadığınız insanları içeri tıkıyorsunuz” diye konuştu. Bunun üzerine bazı AK Parti ve MHP’li milletvekilleri Cihangir İslam’a “otur yerine” diye tepki gösterdi. İslam ise, İçişleri Bakanı Soylu’ya yönelik tepkisini sürdürdü. İslam’ın, “Sen FETÖ’yle iş tutacaksın hain ben olacağım ha!” sözleri üzerine de Soylu, “FETÖ’yle iş tutanın da Allah belasını versin. Hadi oradan” dedi. Komisyon Başkanı AK Partili Lütfü Elvan, toplantıya ara verdi.

Tartışma toplantıya verilen arada da devam etti. Cihangir İslam ile AK Parti ve MHP’li vekillerinin birbirlerine doğru yürümesi üzerine araya bazı CHP’li vekiller girdi. İslam’ın “Eşkıya mısınız be gideceksiniz, gideceksiniz…” dediği duyuldu. İçişleri Bakanı Soylu da ayağa kalkarak İslam’a “Ahlaksızlık yapma, terbiyesiz adam. Sen provakatörsün. Sen Türkiye Cumhuriyetine her zaman ihanet ettin. Sen hainsin. Senin provokatör olduğunu herkes biliyor” diye seslendi. İslam da “Hain sensin” diye karşılık verince, ortalık iyice gerildi. Araya giren bazı AK Parti, MHP ve CHP’li milletvekilleri hem Cihangir İslam’ı hem de İçişleri Bakanı Soylu’yu sakinleştirmeye çalıştı. Tartışmanın sona ermesi ile komisyon toplantısına devam edildi. 



0 Yorum

Yorum Yaz