Salgından ölen Müslümanların naaşları yakılıyor!

Sri Lanka'da sivil toplum kuruluşları ve azınlıklar Müslümanların cenazelerinin yakılmasına ilişkin 12 dilekçeyle Yüksek Mahkemeye itirazlarını iletti. Ancak Yüksek Mahkeme, herhangi bir gerekçe göstermeden itirazları reddetti.

Salgından ölen Müslümanların naaşları yakılıyor!
09 Ara 2020 21:49:49

Sri Lanka'da salgından ölen Müslümanların cenazeleri yakılıyor!

Sri Lanka'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin cenazelerinin zorunlu olarak yakılması, ülkedeki Müslümanlar tarafından protestoların başlamasına sebep oldu.

StraitTimes'ın haberine göre, Sri Lanka'da Müslüman aileler, bu uygulamaya, akrabalarının cenazelerini almayarak tepki gösterdi.

Sri Lankalı bir sağlık çalışanı, Müslüman ailelerin cenazelerini İslam'a uygun biçimde defnetmek istediklerini ve bu nedenle yaklaşık 10 gündür 19 cenazenin sahipsiz olarak morgda durdurulduğunu belirtti.

Nisan ayında Kovid-19 sebepli ölümlerde cesetlerin yakılması zorunluluğu Resmi Gazete'den duyurularak yasalşmıştı.

Eastern Eye sitesinin haberinde de ülkede Kovid-19'dan vefat eden 19 Müslüman'ın cenazesinin yakılmasına karşı yapılan itirazların reddedildiği söylendi.

Sri Lanka emniyet yetkilileri 5 cenazenin bugün yakıldığını aktardı.

Sivil toplum kuruluşları ve azınlıklar Müslümanların cenazelerinin yakılmasına ilişkin 12 dilekçeyle Yüksek Mahkemeye itirazlarını bildirdi. Fakat Yüksek Mahkeme, herhangi bir neden göstermeden itirazları reddetti.

Birleşmiş Milletler'in Colombo'daki Koordinatörü Hanaa Singer, Sri Lanka Başbakanı Mahinda Rajapaksa'ya gönderdiği mektupta, Sri Lanka hükümetini Kovid-19 salgınıyla ilgili bu tür uygulamaları tekrardan incelemeye davet etti..

Müslüman Konseyi de ülkede Kovid-19 kaynaklı ölen bireylerin birçoğunun Müslüman olduğunu aktardı..

Etiketler:   SRİ LANKA


0 Yorum

Yorum Yaz