Sedat Peker, milletvekiline konuştu: İade edilmeyeceğim

Sedat Peker, Ahmet Şık'a konuştu. TİP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık Sedat Peker'le konuştuklarını aktardı. Sedat Peker "Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri Türkiye'ye iade edilmeyeceğinin garantisini verdi" dedi.

Sedat Peker, milletvekiline konuştu: İade edilmeyeceğim
16 Kas 2021 15:10:23

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu 'Çalar Saat' programına konuk oldu.

Gazeteciler Timur Soykan, Hakkı Özdal, Bahadır Özgür ve Ertuğrul Mavioğlu'nun da katkılarıyla yazılan ve Sedat Peker’in ifşalarının yer aldığı ‘Duvar’ kitabıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Şık Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dans etmek çok güç bir iş. Mutlaka ayağınıza basabilir, sürece göre sürekli pozisyon değiştirmesinden bahsediyorum. Bütün mevzuyu iktidardaki ömrünü uzatmak üzerine kuran ve ömrünü uzatırken karşısına çıkan engelleri kaldırmaya yönelik hamlelerle gidermeye çalışıyor."

Ahmet Şık, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile sıcak ilişkinin başlamasının bu ülkede bulunan ve iktidarı zor durumda bırakacak ifşalarda bulunan Sedat Peker'le bir ilintisi olabileceğini söyledi. 

Ahmet Şık, Sedat Peker ile görüştüğünü anlatırken şu ifadeleri kullandı: "Kendisinin istendiğini... Kendisine bunu sorduğumuzda buradakiler daha şerefli çıktı, vermiyorlar. Bu Sedat Peker'in iddiası. Kendisiyle konuştum. Yazılı soru da gönderdik. Dönüşüyle ilgili şu anda bir hukuki bir güvencesinin, can güvenliğinin olmadığını da iddia ediyor. Ama BAE yetkilerinin kendisini iade etmeyeceğinin garantisini verdiğini söylüyor. 

Ahmet Şık, savcıların Peker'in iddiaları karşısındaki sessizliğine dikkati çekerek "Bir savcı tüm iddiaları araştırsın. Hepimiz onu dinlemekten vazgeçelim" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) fiili yöneticisi olan veliaht prens Muhammed bin Zayed el Nahyan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'yı ziyaret edeceği haberini Türk yetkililer doğrulamıştı. Reuters'a isim vermeden konuşan iki Türk yetkili, ziyaretin 24 Kasım kadar erken bir tarihte gerçekleşebileceğini söylemişti

Ankara, BAE ile bir süredir Libya, Doğu Akdeniz ve Suriye başta olmak üzere bir dizi konuda görüş ayrılığı yaşıyor. Taraflar arasında olası bir yumuşamanın, Dubai'de bulunan Sedat Peker'in iadesini gündeme getirip getirmeyeceği de merak konusu. Ziyaretin, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan'ın Suriye'de Mart 2011'de başlayan iç savaşın ardından Şam'ı ilk kez ziyaret edip Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşmesinin ardından yapılacak olması da dikkat çekici.



0 Yorum

Yorum Yaz