Semra Kuytul'a 3. Soruşturma!

Aralarında Semra Kuytul Hocahanım'ın da bulunduğu 15 kişi hakkında özgürlük simgeli atkılarla yürümeleri gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı. Böylece Semra Kuytul Hocahanım hakkında özgürlük yürüyüşleri sebebiyle 3. Kez mahkeme açılmış oldu.

Semra Kuytul'a 3. Soruşturma!
11 Oca 2019 13:00:00

Semra KUYTUL Hocahanım hakkında daha önce biri Bolu diğeri Adana'da olmak üzere 2 mahkeme daha açılmıştı.

Alparslan Kuytul Hoca'nın Sevenlerine Mahkeme Üstüne Mahkeme

Yaklaşık bir yıldır haksız tutukluluğu devam eden Alparslan Kuytul Hoca'ya özgürlük çağrısında bulunmak amacıyla yolda sessizce yürüyen 15 vatandaşa daha mahkeme açıldığı öğrenildi.

15 Ekim'de Adana Ziyapaşa bulvarında sessizce yürüyen Alparslan Hoca'nın sevenleri, açılan soruşturma kapsamında 29.04.2019 tarihinde hakim karşısına çıkacak.

Açılan bu mahkeme ile cumhuriyet savcısı tarafından özgürlük yürüyüşlerine 5. kez mahkeme açılmış oldu.

Ayrıca sessiz ve zararsız özgürlük yürüyüşleri esnasında polis tarafından hakkında tutanak tutularak adli işlem başlatılan kişi sayısı 185 olurken mahkemeye çıkacak kişi sayısı 85 oldu.

Özgürlük amacıyla yolda sessizce yürüyen vatandaşların mahkemelik olması ise birçok kesimden çok sert tepki almış ve hukuksuzluğun geldiği nokta endişelere sebebiyet vermişti.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Vatanın has evladı 01 Ara 2019 18:40:00

    Sabredin yaradan peygamberini hapse attı sizden öncekilerin başına gelmeyen sizin başınıza gelmeden bir imtihan oldum. yok öyle beleş cennet


Yorum Yaz