Siyasi Baskı Bir Kez Daha Haksız Tutukluluğun Devamına Karar Verdi!

15 aydır büyük bir hukuksuzlukla cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz'ün tutukluluğunun devamına karar verildi, mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

Siyasi Baskı Bir Kez Daha Haksız Tutukluluğun Devamına Karar Verdi!
10 Mayıs 2019 12:56:38

Bugün Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli dolandırıcılık" davasının 2. duruşmasında mahkeme heyeti, delillerin toplanmaması gerekçesiyle Alparslan Hoca ve Ali Alagöz'ün tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 22 Ağustos 2019 tarihine erteledi.

Mahkemeye SEGBİS üzerinden bağlanarak savunmasını yapan Alparslan Hoca, suç örgütü suçlamasına ilişkin; "Hangi suç örgütü siyer dersi yapar? Hangi suç örgütü tefsir dersi yapar?
Hangi suç örgütü alternatif eğitim programları yapar?" şeklinde konuştu.

Alparslan Hoca savunmasına "Ayrıca iddianamede 'İslam Medeniyeti istiyor' deniyor. Hemen ardından 'ama hükümeti de eleştiriyor' deniyor. Evet! Ben İslam medeniyetini istiyorum ve bununla da şeref duyuyorum" ifadeleriyle devam etti.

Savunmasında "Hükümete beyat etmedim. Etmeyeceğim de! Kral çıplak. Bunu herkes biliyor. Gizlemenin bir anlamı yok." diyen Alparslan Hoca gür bir sesle "Hükümete beyat etmedim ve etmeyeceğim de. Bana ne derseniz deyin ama dolandırıcı demeyecektiniz. Bana bunu söyleyeceklerine kafama sıksalardı bu kadar alçalmayacaklardı" ifadelerini kullandı.

Alparslan Hoca: "Bana sus diyorlar. Susmayacağım. Beyat da etmeyeceğim. Bu işin içinde emniyet, yargı, istihbarat... kim varsa hepsine hakkımı haram ediyorum." diyerek savunmasını tamamladı.

24 Ocak'ta bu dosya hakkında tahliye kararı veren 4.ACM'nin bugün görülen duruşmada tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ertelemesi, olayın hukuki değil siyasi ilerlediğini bir kez daha tekrar ortaya çıkardı.

Bugün görülen mahkemeyle bir buçuk yıldır devam eden haksızlığın bitmesini isteyen onbinlerce seveni ise, bu adaletsiz sonuca büyük tepki gösterdi.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Reis 05 Eki 2019 13:21:00

    Yazıklar olsun ne diyeyim.


Yorum Yaz