Siyonist işgal rejimi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki tarım alanlarını bombaladı

Siyonist işgal rejimine bağlı savaş uçakları, bugün abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'taki Filistinli vatandaşlara ait tarım arazilerini bombaladı.

Siyonist işgal rejimi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki tarım alanlarını bombaladı
26 Ağu 2020 21:27:18

Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, siyonist işgal rejimine bağlı keşif uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'taki tarım arazisini bombaladığını ve daha sonra savaş uçaklarının da aynı bölgede birkaç füze fırlattığını söyledi.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken bölgedeki tarım alanları ciddi maddi hasar gördü.

Gazze'den geldiği belirtilen yanan uçurtma ve balonlara çözüm bulamayan işgal rejimi, bunların hazırlandığını iddia ettiği sınır bölgelerine sık sık hava saldırıları düzenliyor.

Siyonist işgal rejiminin yıllardır sürdürdüğü ablukaya karşılık, Filistinli gençler tarafından Gazze Şeridi’nden gönderilen helyum gazıyla şişirilmiş yanan balonlar, çevredeki yahudi yerleşim bölgelerinde büyük yangınlara sebep oluyor.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler yanan balonları ilk olarak 2018 Mart'ında işgal rejiminin uyguladığı ablukayı kırmak için başlatılan büyük dönüş yürüyüşlerinden iki ay kadar sonra kullanmaya başladı.

Etiketler:   Gazze


0 Yorum

Yorum Yaz