Siyonist İsrail Filistinlilere idam cezasını onayladı!

Filistinlilere idam cezası getirilmesini öngören yasa tasarısı siyonist İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) yapılan ilk oylamada kabul edildi.

Siyonist İsrail Filistinlilere idam cezasını onayladı!
03 Oca 2018 21:05:17

Knesset'in resmi internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, söz  konusu tasarı yapılan ilk oylamada  49’a karşı 52 oyla kabul edildi.

İdam tasarısını savunan siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, idam cezasının “uç durumlarda adalet” anlamına geldiğini söyledi. 

Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Neve Tsuf (Halamiş) Yahudi yerleşim biriminde temmuz ayında düzenlenen ve üç Yahudi yerleşimcinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı hatırlatıp, yahudilerin yıllardır Filistin topraklarını işgal ederek Filistin halkına yapılan acımazsız zulmü yoksayan siyonist  Netanyahu, şunları kaydetti: 

"Hayatımda çok şok edici şeyler görmüştüm ama yine de bu olay beni şok  etti. İnsanların korkunç suçlar işlediği ve yaşamayı hak etmediği örnekler var.  Yasayı böyle durumlar için değiştiriyoruz."

İdam yasa tasarısını hazırlayan koalisyon ortaklarından İsrail Evimiz partisi lideri ve siyonist İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman da daha önce yaptığı açıklamada, “Yahudi kanı ucuz değil” diyerek Filistinlilerin canını hiçe sayan küstah bir açıklama da bulunmuştu. 

Liberman, Filistin halkının siyonistlerle olan aziz mücadelesini terör olarak nitelendirip “Hapishaneye giren her terörist, terörist örgütleri,  pazarlık (esir takası) amacıyla sivil ve askerleri kaçırmaya teşvik ediyor.”  ifadelerini kullanmıştı.  

İdam tasarısının yasalaşarak yürürlüğe girmesi için parlamentoda iki  kez daha oylanarak kabul edilmesi gerekiyor.

Siyonist İsrail'de sivil mahkemelerde idam cezası bulunmuyor. Askeri  mahkemelerde ise son derece istisnai durumlarda bu ceza verilebiliyor. Bu yetki  İsrail tarihinde sadece bir kez 1962 yılında görülen bir davada eski bir Nazi  suçlusuna karşı kullanılmıştı.

Etiketler:   idam tasarısı


0 Yorum

Yorum Yaz