Siyonist İsrail polisi, Şeyh Cerrah’ta 20 Filistinliyi yaraladı

Siyonist İsrail polisi, dün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Yahudi yerleşimciler ve Filistinli aileler arasında çıkan arbedeye müdahale ederken 20 Filistinliyi yaraladı.

Siyonist İsrail polisi, Şeyh Cerrah’ta 20 Filistinliyi yaraladı
22 Haz 2021 16:44:36

Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyinde inşa edilen yasa dışı Yahudi işgal birimlerine karşı protesto gösterisi düzenleyen Filistinlilere saldıran  Siyonist İsrail güçleri 20'den fazla Filistinliyi yaralamıştı. Bugün de Şeyh Cerrah mahallesinde saldırılarını sürdüren Siyonist İsrail güçleri 20 Filistinliyi yaraladı. 

Gazze saldırılarını çıkmasına neden olan Şeyh Cerrah mahallesinde ilhak girişimi ateşkesin ardından mahalledeki 28 Filistinli aileye baskılar sürüyor. Yahudi işgalcilerin saldırısında Şeyh Cerrah'ta yaşayan El-Kasım ailesinin evi ateşe verdildi.

Hain saldırı sırasında içerde olan çocukların dehşet dolu anlar yaşadı. Bunun üzerine mahalle sakinleri, canlarını ve mallarını korumak için işgal güçlerine karşı koymak amacıyla yeniden sokaklara döküldü.

Siyonist İsrail güçleri meşru müdafaa hakkını kullanan Filistinlilere biber gazı, ses bombası, göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi ile saldırdı. 

Saldırı sonucunda 20 Filistinli yaralanırken, 3 Filistinli de gözaltını alındı.

Kudüs’teki Filistin Kızılay tarafından yapılan açıklamada, 3’ü biber gazı, 13’ü göz yaşartıcı gaz, 2’si plastik mermi, 2’si coplu müdahale sırasında olmak üzere toplam 20 Filistinli’nin yaralandığı kaydedildi.

Filistin Kızılay’ı, Yahudi yerleşimcilerin Kızılay’ın ambulanslılarına da saldırı gerçekleştirildiği ve ambulansların yaralılara ulaşmasına engellemeye çalıştığını da bildirdi.

Öte yandan, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan 28 Filistinli aile 1956’dan beri ikamet ettikleri evlerinden tahliye edilme riskiyle karşı karşıya bulunuyor. İsrailli işgalciler, evlerin 1948’den önce Yahudilere ait olan araziler üzerine inşa edildiğini iddia ederken, Filistinliler bunu reddediyor.

Etiketler:   Filistin


0 Yorum

Yorum Yaz