Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor: 1’i çocuk 7 şehit

Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor: 1’i çocuk 7 şehit
17 Mayıs 2021 20:46:39

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları sürerken, bu sabah (17 Mayıs Pazartesi) aralarında 1 çocuğun da bulunduğu 7 Filistinli şehit oldu. Ayrıca İsrail savaş uçakları Filistinli sivillere ait 8 evi hedef aldı.

Sağlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde İsrail’in açtığı bombardıman sonucu 24 yaşındaki Aid Ahmed Mesud şehit olurken bir genç ise yaralandı. İşgal İsrail topçuları, Refah'ın doğusundaki bir yerleşim meydanını bombaladı. Ayrıca işgal güçleri, yangının çıktığı bölgeden Filistinlilerin çıkmasını engelledi.

Diğer taraftan İsrail güçleri Zalata, Bi’r en-Na’ce, el-Faluce ve Cibaliya Mülteci Kampı bölgelerine hava saldırısı düzenledi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları gece gündüz aralıksız devam ederken, saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında can kaybının 58'i çocuk, 34'ü kadın olmak üzere 204'e yükseldiğini, 1235 kişinin de yaralandığını açıkladı.



0 Yorum

Yorum Yaz