Siyonist İsrail'le Yunanistan 20 yıllık anlaşmaya imza attı

Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı kışkırtıcı adımlar atan Yunanistan, Siyonist İsrail'le işbirliğini giderek kuvvetlendiriyor. Siyonist İsrail'le Yunanistan 20 yıllık savunma anlaşmasına imza attı.

Siyonist İsrail'le Yunanistan 20 yıllık anlaşmaya imza attı
18 Nis 2021 12:34:35

Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı kışkırtıcı adımlar atan Yunanistan, Siyonist İsrail'le işbirliğini giderek kuvvetlendiriyor. Siyonist İsrail'in Yunanistan'a uçuş eğitim merkezinin kurmasının ve 10 adet M-346 eğitim uçağını satmasının önünü açan 20 yıllık anlaşma daha önce Ocak ayında duyurulmuştu. Siyonist İsrail Savunma Bakanlığı bugün bir açıklama yaparak İsrail ve Yunanistan'ın en büyük çaplı savunma anlaşmasına imza atıldığını duyurdu.

Anlaşma kapsamında İsrail’in Elbit Systems Ltd. isimli şirketi Yunanistan hava kuvvetleri için bir eğitim ve tatbikat merkezi işletecek. Anlaşmanın 1.65 milyar dolar olduğu belirtildi.

Elbit, M-346 eğitim uçağı sağlayacağını ve Yunanistan hava kuvvetlerinin bütün araçlarının bakımını üstleneceğini duyurdu. Elbit’in üzerinde çalışacağı araçlar arasında M-346 ve T-6’lar olduğu belirtilirken bu anlaşmanın yaklaşık 20 yıllık bir geçerliliği olacağı kaydedildi.

Siyonist İsrail'den teravih sonrası Filistinlilere saldırı! Siyonist İsrail'den teravih sonrası Filistinlilere saldırı!



0 Yorum

Yorum Yaz