Siyonist Netanyahu İşgale Doymuyor!

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Golan Tepeleri’nin ardından Ürdün Vadisi’ne de göz dikti. Netanyahu ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi'nin İsrail'e ilhakı konusunun da gündeme geldiğini söyledi.

Siyonist Netanyahu İşgale Doymuyor!
03 Ara 2019 10:03:31

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Aşkelon kentine yaptığı ziyarette basın mensuplarına açıklama yaptı. ABD Başkanı Donald Trump ile önceki gün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde sözde İsrail'in güvenliği için "önemli konuları" ele aldıklarını dile getirdi. Trump ile İran başta olmak üzere birçok konuyu görüştüklerini ifade eden Netanyahu, "Ürdün Vadisi'nin İsrail'in doğu sınırı olarak tanınması yönündeki tarihi fırsatı ve ABD ile İsrail arasındaki Karşılıklı Savunma Anlaşması'nı da görüştük" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu 17 Eylül'de yapılan erken seçim öncesi, yeniden iktidara gelmesi halinde "kısa süre içinde" Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi'ni ABD yönetimiyle işgal edeceğini vaad etmişti.

Etiketler:   Netanyahu işgal


0 Yorum

Yorum Yaz