Siyonist zulmü devam ediyor! El-Halil'deki bir hastaneye baskında 25 kişi yaralandı

Siyonist zulmü devam ediyor! El-Halil'deki bir hastaneye baskında 25 kişi yaralandı
30 Ağu 2020 12:31:53

İsrail işgal güçleri bugün (30 Ağustos Pazar) sabah işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'ün değişik bölgelerine baskınlar yaptı ve birçok Filistinliyi tutukladı. El-Halil'de de baskın düzenledikleri hükümete bağlı hastanenin içine gaz bombaları attılar. 

El-Halil'de işgal güçlerinin düzenlediği baskında zehirli gaz bombaları atmaları sonucu El-Halil Hükümet Hastanesi'nde iç hastalıkları ve Kovid 19 hastaları birimlerinde en az 25 kişinin yaralandığı haber verildi.

İşgal güçlerinin El-Halil'deki hastanenin yakınında bulunan bir marangoza baskın düzenledikleri oradan hastanenin iç hastalıkları ve Kovid 19 birimlerine girdikleri ve zehirli gaz bombaları attıkları, bunların da en az 25 kişinin yaralanmasına neden olduğu bildirildi. Yaralılar Kızılay ve Sivil Savunma ekipleri tarafından tahliye edildi. 

İşgal güçlerinin El-Halil Hükümet Hastanesi yakınında bir hafta önce serbest bırakılmış olan eski esir Hamdun Taha Ebu Sinine'nin evine baskın düzenledikleri ve ayrıca civardaki marangoz atölyesinde arama yaptıkları belirtildi. 

El-Halil'in kuzeyindeki El-Arub mülteci kampında da işgal güçlerinin düzenlediği baskın sebebiyle çatışmalar çıktı. İşgalciler kampa baskın düzenledikten sonra orada oturanları tutuklamakla ve kampı kapatmakla tehdit eden yazılar dağıttılar. 

Tulkerem'de işgal güçleri Semir Abdülkadir İ'mer ile Samih Adnan Muhammed Ubeyd'i evlerine baskın düzenleyerek tutukladılar. 

Beytülahim'de 17 yaşındaki Mahmud Mahir Şekarine adlı genci tutukladı; bir gence de istihbarata başvurmasını isteyen yazı verdiler. 

Cenin'in ilçesi Kabatiye'de Cihad Azzam Garabiye ve Abdullah Halid Ebu Zeyd'i Dutan yahudi yerleşim merkezi civarında yürüdükleri sırada tutukladılar. 

Nablus'ta işgal güçleri Hivare geçiş noktasında denetimleri sıkılaştırarak birçok arabayı aradılar. Kudüs'te de 19 yaşındaki Muhammed Atik adlı genci tutukladılar. İşgal güçleri Batı Şeria ve Kudüs'te gündelik olarak baskınlar düzenliyor ve tutuklamalar yapıyorlar. 


Etiketler:   Filistin Kudüs


0 Yorum

Yorum Yaz