Somali'de saldırı: 1'i Türk 4 kişi hayatını kaybetti

Somali'nin başkenti Mogadişu'da otoyol çalışması yapan bir Türk firmanın şantiyesine intihar saldırısı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, biri Türk dört kişinin öldüğü duyuruldu.

Somali'de saldırı: 1'i Türk 4 kişi hayatını kaybetti
02 Oca 2021 14:23:07

 Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir Türk firmasına ait yol yapım çalışmasının inşaat sahasında intihar saldırısı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı, biri Türk olmak üzere dört kişinin öldüğünü açıkladı. Saldırıyı patlayıcı yelek giyen motosikletli birinin düzenlediği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Somali’de bu sabah bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, aralarında bir vatandaşımızın da bulunduğu dört kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Olayda yaralanan dört vatandaşımızın sağlık durumu yakından takip edilmektedir. Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve  Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz."

 

Etiketler:   Somali Saldırı


0 Yorum

Yorum Yaz