Son Bir Haftada Filistin’in 32 Noktasında Çatışmalar Yaşandı

Geçtiğimiz hafta, Batı Şeria ve Kudüs'te işgal güçleri ile Filistinliler arasında 32 noktada çatışma yaşandı.

Son Bir Haftada Filistin’in 32 Noktasında Çatışmalar Yaşandı
19 Tem 2020 12:47:01

Çıkan çatışmaların ikisinde silah kullanılırken diğerlerinde molotof kokteylleri, patlayıcılar ve havai fişekleri kullanıldı. Dünyanın muhtelif yerlerinden toplanıp Filistin topraklarına getirilen Yahudi yerleşimcilerin Selfit bölgesine yönelik düzenlediği saldırılar püskürtülürken yaşanan çatışmada 3 Yahudi yerleşimci yaralandı.

İsrail’in Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerini ilhak planını protesto etmek isteyen Filistinliler Cuma günü, Nablus, Kalkilya, Selfit ve el-Halil şehirlerinde toplamda 9 ayrı yerde İsrail askerlerinin saldırılarına maruz kaldı. İşgal güçleri, göstericilere müdahale edip göz yaşartıcı gaz ve plastik kaplı mermi kullandı.

Perşembe günü ise el-Halil'in el-Arrub Kampı, Ramallah’ın Ummu Safa Beldesi ve Selfit vilayetindeki Ariel Yahudi yerleşim merkezinde çatışmalar meydana geldi. Hukuksuz uygulamalara tepki gösteren Filistinli gençler işgal devriyelerine molotof kokteylleri attı. Çatışmada 3 yerleşimci çetesi yaralandı.

Çarşamba günü, Kudüs'ün el-İseviyye ve et-Tur beldeleri ile el-Halil ve Nablus’ta 5 ayrı noktada çatışma yaşandı. Filistinli gençler işgalcilerin saldırılarına karşı molotof ve havai fişek kullanırken maskeli silahlı kişiler Siyonist askeri kontrol noktasından ateş açtı.

Salı günü, işgal güçleri ve Filistinliler arasında Kudüs, el-Halil ve Ramallah şehirlerinde toplamda 6 ayrı noktada çatışma meydana gelirken Nablus kenti yakınlarındaki Itamar Yahudi yerleşim biriminde askeri noktadan ateş açıldı.

Pazartesi günü ise, Kudüs, Ramallah ve Beytülahim‘de toplamda 4 ayrı noktada çatışma yaşandı.

Pazar günü, Ramallah ve el-Halil’de 3 ayrı noktada çatışma gerçekleşti.

Son olarak Cumartesi günü ise, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Şufat Mülteci Kampı ve el-İseviyye beldesinde çatışma yaşandı. 4 Filistinli plastik kaplı metal mermilerle yaralanırken onlarca kişi ise göz yaşartıcı gazdan etkilendi.



0 Yorum

Yorum Yaz