Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın Pcr testi kararına büyük tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada aşı yapmayanlara PCR testinin zorunlu olacağını açıklaması sosyal medyada tepkiye yol açtı.

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın Pcr testi kararına büyük tepki
20 Ağu 2021 10:11:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında okulların 6 Eylül'de yüz yüze eğitime açılmasıyla beraber aşı olmayanlara PCR testi yapılacağını açıklaması tepkiye yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kararın sosyal medyada da gündem olması sonrasında PCR testi zorunluluğunun bir dayatma olduğu belirtildi.

Sosyal medya kullanıcıları hükümetin kararına sert tepki gösterirken Twitter'dan "PcrDayatmasıDurdurulsun" başlıklı hashtag açıldı.

PCR testi dayatmasının insan haklarına aykırı olduğunu dile getirildiği sosyal medya paylaşımlarında PCR testinin amacı dışında kullanıldığına yönelik ifadeler de yer aldı.

Twitter'da trend topik olan ve "PcrDayatmasıDurdurulsun" başlığıyla ikinci sırada gündem konusu olan hükümetin PCR testi kararına bazı sosyal medya kullanıcıları şu şekilde tepki gösterdi:

Sema Maraşlı: Aşı olmayanlara haftada 2 PCR zorunlu test konusuna aşı olanların da tepki göstermesi lazım. Yakında bu zorunluluk onlara da getirilecek. Aşı olanları da pozitif olmadıklarını ispatlamak için PCR yaptırmak zorunda bırakacaklar. Açıklamalar bundan.

Av. Merve Talo: Yanlış ve hatalı sonuç veren PCR Testine bağlı olarak yanlış teşhis ve tedavi uygulanması, temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanması hukuka ve insan haklarına aykırıdır. Bu durum tıbbi bir malpraktistir ve sorumluluktan kurtulunması mümkün değildir. 

Prof. Dr. B. Gültekin Çetiner: Aşılılardan bulaşmıyor mu? Ayrıca aşı seni koruyorsa benim kararımdan kime ne?

Arif Koç: Öğretmenlere haftada iki kez PCR zorunluluğu getirmek, mobbingdir, bezdirmektir! Sözünüzün arkasında durun! Zorlama yapmayın!

Neden TT oldu?: Aşı olmayan öğretmen ve görevlilere yönelik haftada 2 kez PCR testi zorunluluğu sonrasında #PcrDayatmasıDurdurulsun etiketi TT listesinde.



0 Yorum

Yorum Yaz