Soylu'dan "İstanbul'a kayyım mı atanacak" sorusuna yanıt

Soylu'dan "İstanbul'a kayyım mı atanacak" sorusuna yanıt
06 Eyl 2019 12:28:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından verilen talimatla Yenikapı'da sergilenen araçlarla ilgili olarak "Kamu zararı varsa araştırırız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul'a kayyum atanacak mı, pejmürde kelimesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Pazar sabahı açıklayacağım" yanıtını verdi.

Bakan Soylu, "İstanbul seçmeninin kendisine vermiş olduğu reyi bölücüleri meşruiyete taşımak çin kullananlara sormak lazım. Esas itibari ile kendi üzerine düşen yükümlülükleri değil Türkiye’nin yıllarca canını acıtan, Türkiye’yi ekonomik, sosyal, birlik ve beraberlik konusunda sıkıntıya düşürmeye çalışan terör örgütüne, oradaki çocuklara, annelere göstermediği şefkati göstermeye çalışanlara sormak lazım" dedi.

Soylu, "Başka meselelerde Türkiye’yi ayağa kaldıran, bizi insan dışılıkla suçlayan en ufak bir meselede elindeki bütün kirli tozları üzerimize atanların bu konudaki duyarsızlıklarına sormak lazım. Cumhuriyet tarihinin en önemli mücadelelerini gerçekleştiriliyor. Bu mücadeleyi bertaraf etmek için kollarını sıvamış olanları tarihe havale ediyorum. Bunda öğretim üyeleri, akademisyenleri, basın-yayın organlarında bu işe duyarsızlık gösterenler var. Biz hepimiz öleceğiz, tarih bunları kaydedecektir. Bu memleket kıymetli memlekettir. Onun için ben sadece bu insanlara üzülerek bakıyorum" diye konuştu.

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da eleştirmiştiniz. ‘Pejmürde ederim’ demiştiniz. İstanbul’a da mı kayyum atanacak, pejmürde kelimesini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna “Onu Pazar sabahı açıklayacağım” ifadesini kullandı



0 Yorum

Yorum Yaz