Soylu'dan Uygur Türkleri açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uygur Türklerine ilişkin olarak, "Uygur Türkü kardeşlerimiz, milletimizin ve devletimizin teminatındadır. Çünkü bu vatan onların da vatanıdır" dedi.

Soylu'dan Uygur Türkleri açıklaması
15 Şub 2021 13:32:58

İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, Twitter hesabından "Ucuz sosyal medya manipülasyonlarına" başlığı ile Uygur Türkleri hakkında açıklama yaptı. 

Uygur Türklerinin, Türkiye'de "al bayrak ve gök bayrak" gölgesinde hür olduklarını belirten Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Uygur Türklerine yapılan hizmetlerin şeref olduğunu vurguladı.

"İNSANLIK, KARDEŞLİK BORCUMUZDUR"

Soylu, "Uzun dönem ikametleri, vatandaşlıkları, göç hizmetlerinde ayrıcalıklı yaklaşım; ebeveynleri olmayanlara çıkılan sahiplik ve eğitim meselelerinin çözümüyle her konuda emre amade halimiz milletimizin asaletinin, kardeşliğimizin bir neticesidir. İnsanlık, kardeşlik borcumuzdur. Bunların şahidi Allah'tır" ifadelerini kullandı.

"MAZLUMLARIN DAVASI MİLLETİMİZİN DAVASIDIR"

Uygur Türklerinin okyanus ötesinden planlanan uluslararası çatışma vesilesi yapılmak istenilmesine, çektikleri eziyetleri ve mazlumiyetlerini, uluslararası sistemin istismar etmesine karşı dikkatli olma konusunda hassasiyetleri bulunduğunu vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

 "Uygur Türkü kardeşlerimiz, milletimizin ve devletimizin teminatındadır. Çünkü bu vatan onların da vatanıdır. Kardeşlerimiz üzerinden şahsımı hedef alarak yapılan ahlaksız paylaşımın sahibinin, Genel Başkanı'na yakışacak düşük ahlaklı olduğu milletimizin ve kendilerinin de malumudur. Bunların bu hassas dönemde niçin kaşıtıldığı da bilinmektedir. Tüm mazlumların davası milletimizin davasıdır. Allah tüm mazlumlara milletimizi mahcup etmesin."



0 Yorum

Yorum Yaz