SpaceX roketleri 1 saatte hedefe ulaşacak

ABD ordusu SpaceX roketleri ile çok daha güçlü hale geldi. Yeni roket denemelerine yakında başlanacak. Merak edilen tüm detaylar bu haberimizde...

SpaceX roketleri 1 saatte hedefe ulaşacak
14 Eki 2020 10:07:11

Dünyanın en büyük ordusu olarak da bilinen ABD ordusu, SpaceX roketleri kullanacak. Bildiğiniz üzere SpaceX şirketi uzay alanında çalışmalar yürütüyor ve çoğu zaman askeri işbirlikleri de yapıyor. Ancak şirketin ön plana çıkan tarafı daha çok Mars misyonu. Ayrıca bu uzay şirketi, insanları uzayda adeta turist gibi gezdirmeyi de istiyor. 80 ton ağırlığındaki silah, kargo ve diğer materyalleri taşıyabilecek bir sistem; bu şirket tarafından üretilecek.

US C-17 Globemaster tarzındaki hava araçları şu an için ABD ordusu tarafından aktif kullanılan araçlar içerisinde yer alıyor. Özellikle de kargo taşımacılığında büyük kolaylık sağlayabiliyor. Ancak hızları istenen düzeyde değil.

Yeni yapılan bir çalışma ile birlikte, US C-17 Globemaster hava aracından çok daha hızlı bir roket yapılacağı ortaya çıktı. SpaceX tarafından üretilecek araç, 15 kat daha hızlı olacak gibi görünüyor. Böyle bir anlaşma, SpaceX şirketinin askeri ağırlıklı bir kuruluş olmasına neden olabilir. Muhtemelen firma da böyle bir görüntü kazanmak istemez. Elon Musk’ın CEO görevini yürüttüğü şirket Rusya gibi ülkelerle proje üretecek kadar küresel olmak istiyor.

Etiketler:   SpaceX roket


0 Yorum

Yorum Yaz