Süleyman Soylu’dan ABD’ye: Size haraç veren ülke olmayacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bağcılar Meydan’da yaptığı konuşmada ABD'ye, "Size haraç veren ülke olmayacağız" dedi.

Süleyman Soylu’dan ABD’ye: Size haraç veren ülke olmayacağız
11 Haz 2019 11:48:45

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bağcılar Meydan’da yaptığı konuşmada ABD'ye, "Size haraç veren ülke olmayacağız" dedi. 

"Her 20 yılda bir, her 10 yılda bir, yüzde iki yüz devalüasyonlarla yüzde iki yüz elli paramızın değer kaybetmesiyle beraber bizden haraç kesmek istiyorlar" diye konuşan Soylu, "Bizde sadece onların saldırılarına yıllardan beri direniyoruz. Ama iki yıldır bütün ekonomik saldırılarına direniyoruz. Ve direncimizde de şunları söylüyoruz. Ezanlar şahittir, şu minarelerin gölgesi şahittir, size haraç veren bir Türkiye olmayacağız” ifadelerini kullandı.

Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘7 Bölge 7 Renk Kültür Sanat Festivali’nin açılışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çok sayıda Milletvekilleri ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ve vatandaş katıldı. Bakan Soylu Bağcılar Meydan’da yaptığı konuşmada, ABD’ye mesaj verdi. 

“İstanbul’a PKK’nın sızmasını engellemektir” 

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na ilişkin de konuşan Soylu, şunları kaydetti:

“CHP’nin Büyükşehir Adayı diyor ki; bir içişleri Bakanı’nın İstanbul’da ne işi var. İçişleri Bakanı’nın görevini, Ankara’dan ibaret zannediyor. Ne işim olduğunu söyleyeyim, neyle görevli olduğumu da söyleyeyim. Doğu ve Güneydoğu’da o dağlarda bu ülkenin birliğine saldıranlara karşı milletçe hangi cevabı veriyorsak orada ki kahramanlarımız hangi cevabı veriyorsa, benim görevim İçişleri Bakanı olarak da şu İstanbul’da Süleymaniye’de doğan bir evladınız ve bir kardeşiniz olarak Karadeniz’de, Trabzon’da, Rize’de doğmuş bir evladınız olaraktan benim görevim açık ve net. Doğu ve Güneydoğu’da nasıl PKK’nın varlığını oradan kaldırmak istiyorsak görevimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı üzerinden İstanbul’a PKK’nın sızmasını engellemektir."



0 Yorum

Yorum Yaz