Suriye’de Türk-Rus Ortak İkinci Devriye Başladı

Türkiye ve Rusya'nın Soçi mutabakatı kapsamında yürüttüğü devriyelerin ikincisi bugün Suriye'nin Ayn el-Arab bölgesinde yapılıyor.

Suriye’de Türk-Rus Ortak İkinci Devriye Başladı
05 Kas 2019 13:22:27

Devriye kapsamında sınır hattında iki ülke askeri yetkililerinin koordinasyon görüşmelerinin ardından TSK’ya ait zırhlı araçlar saat 12.20 sıralarında sınırı geçti.


Suriye tarafında bir araya gelen Türk ve Rusya’ya ait zırhlı araçlar Ayn el-Arab bölgesinin doğusuna doğru ilerleyerek ikinci ortak kara devriyesini başlattı.


Ayn el-Arab’ın doğusundan Tel Abyad’a doğru başlatılan ortak kara devriyesinin 36 kilometrelik hatta yapılacağı belirtildi. Gidiş ve dönüş olarak 72 kilometrelik hatta gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat sürmesi beklenen devriye faaliyetine İHA’lar da katılıyor.


Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi'de varılan mutabakat çerçevesinde; Türk ve Rus askeri unsurlarının ve İHA'ların iştirakiyle ikinci ortak kara devriyesi, Fırat'ın doğusundaki Ayn el Arap bölgesinde başladı” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler:   ortak devriye


0 Yorum

Yorum Yaz