Tacikistan'da 20 bin kişi için af tasarısı onaylandı

Tacikistan'da 20 bin kişi için af tasarısı onaylandı
28 Eki 2019 11:09:43

Tacik Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon 25 Ekim’de, ülke anayasasının kabul edilmesinin 25. yıldönümü onuruna, ülke parlamentosu tarafından onaylanan Af tasarısını imzaladı.

Bu yasa, bu yıl 16 Ekim'de Tacikistan Cumhurbaşkanı tarafından hümanizm ilkesine uygun olarak ve Tacikistan Cumhuriyeti Anayasasının 25. yıldönümünün kutlanması için verildi. İlgili makamların kanunu iki ay içerisinde tam olarak uygulamak ve cumhurbaşkanına ayrıntılı bir rapor sunmak zorunda oldukları belirtiliyor. Tacikistan Parlamentosu 25 Ekim’deki bir toplantıda, ülke anayasasının kabul edilmesinin 25. yıldönümü onuruna "Af " tasarısını onayladı. Tacikistan Parlamentosu'nun alt meclisinin yasa tasarısı, ülkenin Başsavcısı Yusuf Rahmon tarafından sunuldu.

Milletvekili Bakhtovar Safarov, afların aşırılık yanlısı nitelikteki yazı veya videoları beğenmekten dolayı çok sayıda kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

2017 yazında, Tacik parlamentosu, ülkedeki vatandaşları hangi siteleri ziyaret ettiği hakkında bilgi alma hakkı ile ülkedeki kanun uygulayıcı kurumların güçlendirilmesi konusundaki "operasyonel arama faaliyeti" yasasında değişiklikler yaptı. Ondan sonra, aşırılık yanlısı nitelikteki yazı veya videolar altında, bu örgüt ve grupların fikirlerini destekleyici olarak yorumda bulunan, yaklaşık 500 vatandaşa çeşitli hapis cezası verildi.

Etiketler:   tacikistan


0 Yorum

Yorum Yaz