Tahran'da okullar ve camiler geçici olarak kapatıldı

Covid-19 vakalarındaki hızlı artışı durdurmaya yönelik tedbirler kapsamında Tahran'daki okullar, kütüphaneler, camiler ve diğer kamu kurumları bu Cumartesi’den itibaren bir hafta süreyle kapatıldı.

Tahran'da okullar ve camiler geçici olarak kapatıldı
03 Eki 2020 20:31:04

Covid-19 vakalarındaki hızlı artışı durdurmaya yönelik tedbirler kapsamında Tahran'daki okullar, kütüphaneler, camiler ve diğer kamu kurumları bu Cumartesi'den itibaren bir hafta süreyle kapatıldı.

Tahran Koronavirüs Görev Gücü Başkanı Alireza Zali, İran'ın başkentindeki üniversiteler, seminerler, kütüphaneler, müzeler, tiyatrolar, spor salonları, kafeler ve kuaför salonlarını da etkileyecek olan kapatma planının salgının kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için olduğunu açıkladı.

 Zali, devlet televizyonuna verdiği bir röportajda, salgının Tahran'da yayılması şu anki hızda devam ederse, vakalarda üç ila beş kat artış, ölüm oranında ise % 1,5 ila% 3 arasında bir artış olacağı konusunda uyardı.

Tüm sosyal ve kültürel törenler ve konferanslar için de geçerli olan kapatma kararı 9 Ekim Cuma gününe kadar geçerli olacak.



0 Yorum

Yorum Yaz