Taliban, "buğdayla maaş ödeme" programının tüm ülkede uygulanacağını açıkladı

"Halkımıza elimizden geldiğince yardım etmeye hazırız"

Taliban, "buğdayla maaş ödeme" programının tüm ülkede uygulanacağını açıkladı
12 Oca 2022 13:38:52

Ekonomik krizle boğuşan Afganistan'da Taliban, "buğdayla maaş ödeme" programının kapsamını genişleteceğini açıkladı.

Taliban'dan salı günü yapılan açıklamada başkent Kabil'de hayata geçirilen "İş Karşılığında Buğday Projesi"nin artık ülke genelinde de uygulanacağı belirtildi.

Tarım Bakanlığı'nda Yönetim ve Maliye Bakanı Yardımcısı Fazıl Bari Fazlı, "Halkımıza elimizden geldiğince yardım etmeye hazırız" dedi.

Ayrıca ABD tahliye sonrası Afganistan'ın uluslararası bankalardaki hesaplarını bloke etmiş, Afganistan Merkez Bankası'ndaki yaklaşık 9 milyar doları da dondurmuştu.

Taliban, buğdayla maaş ödeme projesini ilk defa ekimde duyurmuş, Kabil'de çalışacak işçilerin her birine günlük 10 kilogram, mühendislereyse 16,5 kilogram buğday verileceğini açıklamıştı.

Taliban yönetimi Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcısı Rıyazettin Şerifi, projenin iki ay süreceğini ve 40 bin yoksul kişiye istihdam sağlanacağını söylemişti.

Ülkede maaşların ödenmesi amacıyla kullanılan buğday, Hindistan tarafından devrik Eşref Gani yönetimine bağışlanan stoklardan karşılanıyor.

Fazlı, Pakistan'dan halihazırda 18 ton buğday aldıklarını ve 37 bin ton daha gönderilmesi için anlaştıklarını belirtirken, Hindistan'la da 55 ton daha buğday bağışı için görüşmelerin sürdürüldüğünü bildirdi.

Öte yandan yetkili, yeni bağışlanan buğdaylarının ne kadarının insanı yardım ve maaşların ödenmesi için kullanılacağına dair bir açıklamada bulunmadı.



0 Yorum

Yorum Yaz