TCMB'den enflasyon mesajı: Gıda değil lokanta fiyatları yüzünden arttı

Merkez Bankası TÜİK tarafından % 19.58 olarak açıklanan enflasyon verisi hakkında açıklama yaptı. Enflasyonun gıda dışında arttığını belirten Merkez Bankası, lokanta ve otel fiyatlarına dikkat çekti.

TCMB'den enflasyon mesajı: Gıda değil lokanta fiyatları yüzünden arttı
04 Kas 2021 15:03:27

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), tarafından bugün Ekim ayı enflasyon rakamı açıklandı. Eylül ayında yüzde 19.58 olan yıllık enflasyon yüzde 19,89’a yükseldi. İstatistiklerine güvenin giderek düştüğü TÜİK'in enflasyon rakamları yine tartışıldı. Vatandaşlar, her gün gelen zamlar nedeniyle sokak enflasyonun daha yüksek olduğundan yakındı.

TÜİK'in otomobil fiyatlarına gelen zammı dahi görmeyen enflasyon açıklamasının ardından Merkez Bankası'ndan benzer bir enflasyon açıklaması geldi. Merkez Bankası, enflasyonun gıda fiyatlarına yapılan zamlar yüzünden değil, lokanta ve oteller yüzünden artığını savundu.

Merkez Bankası (TCMB) ekim ayında aylık yüzde 2.39 artışla yıllık yüzde 19.89’a yükselen enflasyon verileri sonrası Aylık Fiyat Gelişmeleri raporunu yayımladı.

Ekimde yıllık yüzde 19.89'a çıkan enflasyona en belirgin katkının enerji ve tütün ürünlerinden geldiğini belirten Merkez Bankası, lokanta ve otel fiyatlarındaki yükselişin de yıllık enflasyonunu olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğini vurguladı.



0 Yorum

Yorum Yaz