Tevhid'i Anlatan Üniversiteli Gence İdari Para Cezası!

Osmaniye'de esnaflara Tevhid'i anlatan üniversiteli genç hakkında işlem başlatıldı. Esnafları rahatsız ettiği iddia edilen gence idari para cezası kesildi.

Tevhid'i Anlatan Üniversiteli Gence İdari Para Cezası!
14 Mar 2020 08:59:59

Tevhid Davasını Anlatmaya Para Cezası

Olayı sosyal medya hesabı üzerinden duyuran üniversite öğrencisi, Tevhid davasını duyurmak için esnafları ziyaret ettiğini ve her bir ziyaretinde şahıslardan izin isteyerek konuştuğunu belirtti.

Osmaniye'de Tevhidi anlattığı esnada yanına polislerin geldiğini ve hakkında şikayet olduğunu belirttiklerini söyleyen genç, 187 Türk lirası para cezasına çarptırıldığını yazdı.

'Kimseye Rahatsızlık Vermedim'

Duruma tepki gösteren üniversite öğrencisi, tebliğ yaparken özellikle izin istediğini, dinlemek istemeyenlerin yanından teşekkür ederek ayrıldığını ve kimseye rahatsızlık vermediğini belirtti.

Hakkında Kabahatler Kanunun 37. Maddesine göre işlem başlatıldığını bildiren öğrenci, ilgili maddenin mal veya hizmet satmak için rahatsızlık verenleri kapsamına aldığını ve kendisinin herhangi bir şey satmadığını belirterek tepki gösterdi.

Hakkında şikayet iddiaları olduğunu söyleyen emniyet memurlarının, tutanağa ise 'devriyede bulunurken bu şahısla karşılaşıp...' ifadesini yazmasına da dikkat çeken genç, sadece Kelime-i Tevhid i anlattığını belirtti.

Öğrencinin konu ile ilgili paylaşımları şu şekilde;


Etiketler:   Tevhid Tebliğ


0 Yorum

Yorum Yaz