Tokayev'den orduya ''vur'' emri! ''Uyarı yapmadan ateş edin''

Kazak makamlarına göre, bir hafta boyunca ülkeyi vuran kitlesel ayaklanmalarda birkaç Ulusal Muhafız subayı öldürüldü ve 200'den fazla kişi yaralandı. Son dakika haberine göre Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, canlı yayında konuşarak kolluk kuvvetlerine teröristlere karşı ölümcül güç kullanmaları ve uyarı yapmadan ateş açmaları talimatını verdim" dedi.

Tokayev'den orduya ''vur'' emri! ''Uyarı yapmadan ateş edin''
07 Oca 2022 12:44:24

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev halka hitap ettiği konuşmasında "Almatı'da da 20 bin terörist var, orduya ve kolluk kuvvetlerine teröristlere karşı ölümcül güç kullanmaları ve uyarı yapmadan ateş açmaları talimatını verdim" ifadelerini kullandı.

Bir hafta boyunca ülkeyi vuran kitlesel ayaklanmalarda birkaç Ulusal Muhafız subayı öldürüldü ve 200'den fazla kişi yaralandı.

TESLİM OLMAYI REDDEDENLER 'ORTADAN KALDIRILACAK'

Tokayev'e göre, en az 20 bin silahlı kişi Almatı'ya saldırdı. Silahlı isyancıların tek merkez tarafından eğitilip koordine edildiğini ve teslim olmayı reddederlerse teröristlerin ortadan kaldırılacağını söyledi.

PUTIN'E TEŞEKKÜR

Tokayev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e barış gücüyle ilgili çağrısına hemen yanıt verdiği için teşekkür etti ve CSTO güçlerinin ülkede yalnızca kısa bir süre kalacağını vurguladı.

KRİTİK TARİH 11 OCAK

Tokayev, ayrıca yetkililerin, barışçıl protestocuların taleplerini ayaklanmalar başlamadan önce fark ettiğini ve reformları ilan ettiğini, 11 Ocak'ta mevcut krizle ilgili ülke parlamentosunda bir konuşma yapacağını söyledi.

Etiketler:   kazakistan


0 Yorum

Yorum Yaz