Toplumun ıslahı için çalışan Alparslan Hoca suç örgütü kurmakla suçlanıyor!

Dolandırıcılık ve suç örgütü kurmakla suçlanan Alparslan Kuytul Hocanın, iddiaların aksine ömrünün İslami faaliyetlerle geçtiğine dair detaylar alparslankuytul.com sitesinden yayımlandı.

Toplumun ıslahı için çalışan Alparslan Hoca suç örgütü kurmakla suçlanıyor!
04 Ara 2019 22:29:10

İşte yayımlanan o metin;

Alparslan Kuytul Hocaefendi 19 aydır dolandırıcılık ve suç örgütü iddialarıyla haksız yere tutuklu yargılanıyor. Ancak hayatı İslam davası ile geçen Alparslan Kuytul Hocaefendinin aleyhinde herhangi bir delilin bulunamaması nedeniyle kamuoyu Alparslan Kuytul Hocaefendinin masum olduğunu düşünüyor. Toplumun ıslahı ve İslam medeniyetinin inşası için gayret gösteren bir alimin hayatı boyunca gerçekleştirdiği faaliyetler:

Soru-cevap: fıkhî, siyasî ve güncel olaylara yönelik 4162 soruyu cevapladı.

Tefsir dersi: 30 yıldır her cuma olmak üzere bugüne kadar yaklaşık 1000 tefsir dersi gerçekleştirdi.

İslami Sohbet: Manevi gelişimi destekleyecek ve imani bir şuur oluşturacak 100 farklı konuda İslami sohbet gerçekleştirdi.

Konferans: Yurt içi ve yurt dışında halkın yoğun katılım gösterdiği 256 konferans gerçekleştirdi. Tutuklanmasından önceki yıllarda da yapılması planlanan ancak engellemeler nedeniyle yapılamayan onlarca konferans hazırlığında bulundu.

İslami Dersler: talebelerine âlim sıfatı kazandıracak Hadis, Siyer, Fıkıh, Usul, Arapça gibi ilmi derslerle birlikte, aydın sıfatı kazandıracak Ortadoğu Gerçeği, Beşeri İdeolojiler, Çağdaş Kavramlar ve Dünya Siyaseti vb. dersler gerçekleştirdi.

Söyleşi: Üniversite ve Üniversite hazırlık öğrencilerine yönelik düzenlenen sayısız söyleşi programlarına konuşmacı olarak katıldı.

Teravih sohbetleri: Son yıllarda Ramazan ayına özel Türkiye’nin çeşitli illerinde her gün bir camide teravih namazı sonrası sohbette bulundu.

Miting: Müslümanlara yapılan hiçbir zulme sessiz kalmayarak çeşitli ( Filistin, Mısır, Darbeye Hayır vb) mitingler düzenledi.

Akraba Grupları: Unutulmuş sünnetlerden olan akrabayı uyarma ve akraba ile ilgilenme sünnetini yeniden ihya ederek akraba grupları başlattı ve bu şekilde cemaat mensuplarının yüzlerce akraba sohbet grubu başlatmasına vesile oldu.

Makale: 2011 yılında ‘Öncü Neslin Sesi’ sloganıyla yayın hayatına başlayan Furkan Nesli Dergisi’nde başyazar olan Alparslan Kuytul Hocaefendinin çeşitli ilmi konularda 100’e yakın makalesi yayınlandı.

Kamuoyuna soruyoruz!…

Toplumun sosyal, siyasi ve fıkhi konulardaki sorularını cevaplayarak aydınlatmak mı suç?

Müslümanların manevi gelişimlerine destek olacak dersler yapmak mı suç?

Fıkıh, tefsir, akaid gibi İslami konularda müslümanların bilinçlenmesini sağlamak amacıyla dersler yapmak mı suç?

Türkiye’nin ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde muhtelif konularda konferanslar yaparak halkı aydınlatmak mı suç?

Gençlik çağından itibaren ülkesi ve ümmeti için faydalı faaliyetler ve ilmi çalışmalar sürdüren bu kıymetli alim 18 aydır haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulmaktadır. Yapılan hukuksuzluğu kamuoyunun vicdanına sunuyor ve geç kalan adaletin bir an önce tecelli etmesini temenni ediyoruz.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Fatih demircioglu 05 Ara 2019 18:25:55

    Yolun yolumuzdur hocam


Yorum Yaz