Trump'tan nükleer tehdit: Dünyanın yüzeyinden tamamen silinebilir

ABD Başkanı Donald Trump dikkat çeken bir açıklama yaptı. Trump'ın Afganistan savaşına ilişkin yaptığı açıklama tepki çekti.

Trump'tan nükleer tehdit: Dünyanın yüzeyinden tamamen silinebilir
23 Tem 2019 11:11:38

ABD Başkanı Donald Trump, 17 yıl süren Afganistan savaşını ‘bir haftada’ sonuçlandıracak ateş gücüne sahip olduklarını belirterek, “Savaşı bir haftada bitirebilirim. Ama 10 milyon insanı öldürmek istemiyorum” dedi.

Trump, Pakistan Başbakanı Imran Khan’ı Oval Ofis’te ağırladı. Afganistan’daki savaşa dair açıklamalarda bulunan Trump, Pakistan ve diğer ülkelerin yardımıyla barışçıl bir yol aradığını söyleyip şöyle devam etti: “Biz polis gibiyiz. Biz orada savaşmıyoruz. Eğer Afganistan’da savaşmak ve kazanmak istesek, bir haftada bitirebilirim savaşı. Ama 10 milyon insanı öldürmek istemiyorum. Afganistan dünyanın yüzeyinden tamamen silinebilir. Ama ben o yola başvurmak istemiyorum.”

ABD lideri yakınmayı da ihmal etmedi: “Orada savaşmıyoruz. Petrol istasyonları inşa ediyorlar. Okulları yeniden yapıyorlar. ABD bunları yapmamalı. Bu onların işi.”

General öfkelendi

Twitter’dan Trump’ın konuşmasına tepki gösteren dört yıldızlı emekli ABD generali Barry McCaffrey, bu ifadelerin ‘nükleer seçeneğin değerlendirilmiş olduğuna işaret ettiğini’ belirten bir açıklama yaptı. McCaffrey’nin paylaşımı şöyle: “Trump’ın basın toplantısını izlerken zorlanıyorum. Resmen Afganistan’da sorunun çözümü olarak milyonlarca insanın öldürüleceği nükleer silah seçeneğinin analiz edildiğini ve değerlendirildiğini söyledi. TRUMP NE YAPTIĞINI SANIYOR?”



0 Yorum

Yorum Yaz