Trump’tan siyonist İsrail için askeri talimat

Trump’tan siyonist İsrail için askeri talimat
15 Oca 2021 21:46:31

Beyaz Saray'da son günlerini yaşayan  ABD Başkanı Donald Trump, giderayak ABD'nin Orta Doğu'daki askeri yapılanmasının İsrail’i de kapsayacak şekilde genişletilmesini öngören bir askeri talimat yayınladı.

Amerikan gazetesi Wall Street Journal, söz konusu yeni kararıyla Trump’ın, bölgedeki İsrail yanlısı grupların İran'a karşı işbirliğini geliştirmek üzere uzun süredir yaptığı çağrılar doğrultusunda ABD’nin Orta Doğu'daki savunma yapısını yeniden düzenlemeyi hedeflediğini yazdı.

Gazeteye göre, alınan karar, Trump yönetiminin yeni seçilen başkan Joe Biden yönetiminin Orta Doğu ajandasını hazırlamak için attığı son adım olarak değerlendiriliyor.

Bu kararın sonucu olarak, bundan sonra Orta Doğu ülkeleriyle beraber Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM), görev alanına Arap ülkeleriyle birlikte işgalci İsrail de giriyor.

İsrail yanlısı gruplar, Bahreyn-Birleşik Arap Emirlikleri-İsrail arasında normalleşme amacıyla imzalanan Abraham/İbrahim Anlaşması'nın ardından bu konuda baskı yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde ise İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi'nin İran’ın nükleer programına karşı yeni planlama yapmaları konusunda ordudaki ilgili bölümlere talimat verdiği bildirilmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz